Kardemomme snurrer

Kardemomme snurrer

En kage jeg elsker, så er det snurrer – og disse snurrer er fyldt med kardemomme og god remonce! Lige nu er det lækreste bageri på Østerbro åbnet, nemlig Juno the Bakery, og de laver nogle fantastiske kardemomme snurrer. Jeg var forbi forleden og tænkte derfor, at jeg straks måtte hjem og lave mine egne kardemomme snurrer! Hjemme hos os er fryseren altid fyldt med kage og andet bagværk som er let at tage op af fryseren når der kommer nogle på besøg. Så selvfølgelig skal kardemomme snurrer og være en del af denne lette løsning til gæsterne. Kardemomme snurrerne kræver ikke lang tid fra start til slut. De skal blot hæve to gange og så bagetid. De par timer ventetid er bestemt ventetiden værd – hvilket ikke er længe for at få så god en mundfuld som disse kardemomme snurrer er.

Ingredienser til kardemomme snurrer:

(25 stk. kardemomme snurrer)

Dej: 

  • 1 pakke gær (50 g)
  • 2,5 dl alm mælk
  • 2,5 dl kærnemælk
  • Saft fra 1/2 citron
  • 100 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/4 tsk salt
  • 1 æg
  • 245 g alm hvedemel
  • 500 g hvid hvedemel fra Finax (kan erstattes af almindelig hvedemel)

Remonce:

  • 400 g stuetempereret smør
  • 3,5 spsk kardemomme
  • 300 g sukker

Pensling og drys: 

  • 1/2 dl sukker
  • 1 dl vand
  • Sukker
  • Kardemomme

Fremgangsmåde til kardemomme snurrer:

Dej:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken så du får en lun masse
  2. Bland den lune mælk og kærnemælken og opløs gæren deri
  3. Tilsæt æg, citronsaft, sukker og salt og rør rundt
  4. Tilsæt mel lidt af gangen og lad røremaskinen gøre arbejdet (hvis du er så heldig at have sådan en)
  5. Ælt til dejen begynder at hænge fast på dejkrogen
  6. Sæt dejen til hævning i 1 time
  7. Imens laves remonce

Remonce:

  1. Bland smør, sukker og kardemomme til en blød samlet remonce

Samling og bagning af kardemomme snurrer: 

  1. Rul dejen ud til en rektangel og en tykkelse på ca. 05,-1 cm
  2. Fordel remonce på dejen i et jævnt lag
  3. Fold den ene ende 2/3 ind over dejen og fold derefter den resterende del ind over, så der bliver tre lag
  4. Skær strimler af dej og snur dem rundt om dine fingre så du får en lille snurre
  5. Lad kardemomme snurrerne hæve i 45 minutter tildækket
  6. Pensel kardemomme snurrerne med sukkervandet og drys efterfølgende med sukker og kardemomme
  7. Bag de små kardemomme snurrer ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter – til de er gyldne
  8. Afkøl og nyd!

Velbekomme!

Hvis du er mere til kanelsnurrer kan du finde opskriften på dem HER.

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_7303 img_7304

Reklame for mel fra Finax

9 thoughts on “Kardemomme snurrer

  1. Hej, du skriver saft af en halv citron i ingredienser til dejen…men kan ikke se hvornår den iblandes ifølge din opskrift ? Og kan jeg bage dem “halvt” ( eller hvorlænge ? ) , hvis jeg gerne vil lave dem klar ( i god tid 🙂 til en fødselsdag og lige lune dem inden ?
    Bedste hilsen katia

    1. Saften blandes blot i når de andre “våde” ingredienser blandes sammen 🙂
      Jeg ville bage de færdigt, måske ikke helt mørke, men aldrig kun bage dem halvt – så får du en klæg snurre, der aldrig rigtig bliver bagt færdig. Du kan sagtens bage dem færdigt, og så blot lune dem ved 170 grader i 10 minutter, lige inden de skal serveres. De kan opbevares på frys indtil de skal spises 🙂
      God bagning!

      1. Du kan lave dem som bake off. Lav dem færdig uden den sidste hævning. Smid dem i fryseren og tag dem op i god tid når du skal bruge dem. Jeg tager mine kanelsnegle op 2,5 time før bagning og så er de helt friskbagte:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *