Rabarber Cheesecake

Rabarber cheesecake

Rabarber cheesecake er allerede en af mine favorit desserter, som jeg kan bage igen og igen. Den er super nem at lave og passer mest af alt sig i ovnen og på køl indtil den skal spises. Den bagte cheesecake består af en sprød kammerjunkebund, en rabarber cheesecake masse der både er fed og syrlig og en top af cremefraise blandet med raberberkompot. En perfekt kombination af fedme, sødme og syrlighed på samme tid! Kagen er perfekt at have forberedt dagen før den skal serveres, da den helst skal køle af og sætte sig natten over eller 5-6 timer.

Cheesecake er en af mine ynglingsdesserter og på bloggen finder du både chokolade cheesecake, verdens bedste cheesecake og karamelcheesecake – alle bagte, da det er den bedste måde at spise cheesecake på, hvis du spørger mig.

Ingredienser til rabarber cheesecake:

Antal personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: mellem
Springform: 18 cm diameter

Rabarberkompot:
  • 270 g rabarber
  • saft fra 1 citron
  • 50 g sukker
  • 1 husblas
Kammerjunkebund:
  • 175 g kammerjunker
  • 70 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kanel
Cheesecakemasse:
  • 400 g neutral flødeost
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 æg
Cremefraise top:
  • 0,3 l cremefraise
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta


Fremgangsmåde til rabarber cheesecake:

Rabarberkompot:
  1. OBS: 2/3 af denne kompot skal bruges i cheesecakemassen, 1/3 skal bruges på toppen med cremefraise.
  2. Kom husblas i en skål med massere af vand i 10-15 minutter
  3. Kom alle ingredienser i en gryde og lad dem koge til en blød rabarberkompot
  4. Når rabarberkompotten er kogt færdig blendes den let, så der kun er få rabarberstykker tilbage
  5. Vrid husblas fri for vand og tilsæt rabarberkompotten
  6. Lad rabarberkompotten køle helt ned, inden 2/3 del af den skal blandes med cheesecakemassen
Kammerjunkebund:
  1. Blend kammerjunker og vanilje til fin smulder
  2. Smelt smør og tilsæt kammerjunker
  3. Blend rundt til smør og kammerjunker er samlet sig og kan presses ud i en springform (18 cm diameter)
  4. Beklæd både sider og bund af springformen med bagepapir
  5. Pres massen ud til en jævn bund med lidt op af siderne
  6. Kom bunden på køl imens cheesecakemassen laves
Cheesecakemasse:
  1. Pisk flødeosten sammen med sukker og vaniljepasta
  2. Tilsæt et æg af gangen til du opnår en blød og jævn masse
  3. Vend til sidst 2/3 af rabarberkompotten i cheesecakemassen
  4. Hæld cheesecakemassen i springformen
  5. Bank formen i bordet for at mindske luftbober midt i cheesecaken
  6. Bag rabarber cheesecake ved 150 grader alm luft i 50 minutter – til den netop har sat sig men stadig er lidt løs i midten – den sætter sig på køl natten over
  7. Cremefraise skal på toppen inden cheesecaken sættes på køl
Cremefraise top:
  1. 5 minutter inden rabarber cheesecaken har bagt færdig, klargøres cremefraisen.
  2. I en skål blandes cremefraise, sukker og vaniljepasta til sukker har opløst sig
  3. Hæld cremefraise ovenpå den bagte rabarber cheesecake
  4. Fordel den resterende rabarberkompot på cremefraisetoppen, og træk spor af rabarber rundt, så du opnår et fint mønster
  5. Sæt rabarber cheesecake på køl natten over til den er helt afkølet
  6. Når den er helt afkølet, er den klar til at blive spist!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *