Reklame for Callebaut & Mona Lisa Decorations. Reklamelinks er markeret med*.
Flødeboller er den dejligst spise, hvis du spørger mig. Den kan laves i alle mulige forme, smage og farver. Disse flødebolle snemænd er lavet med smag af kaffe og på hvid chokolade, og så er de jo bare de sødeste! Disse flødebolle snemænd består af flere steps, chokoladeskaller, marcipanbund, flødebolleskum og pynt. Nedenfor står hvor mange dele der skal bruges til hver snemænd. Det er et lille hyggeprojekt som måske kan laves med familien og de mindre, som helt sikkert vil finde det sjovt! Opskriften her her;
Ingredienser til flødebolle snemænd med kaffe:
Antal: 4 stk flødebolle snemænd
Redskaber: Silikoneforme* 5 cm og Silikoneforme* på 4cm og sprøjtepose
Sværhedsgrad: Mellem
Chokoladeskaller:
- 300 g hvid chokolade (W2 – Callebaut*)
Marcipanbunde:
- 75 g marcipan
Flødebolleskum med kaffe:
- 150 g sukker
- 0,6 dl kaffe
- 3 tsk glucose sirup
- 2 æggehvider
- 2 spsk sukker
Pynt:
- Knapper (Mørk chokolade eller M&M’s)
- 50 g Gold chokolade* til fingre (Callebaut)
- Røde vanter (M&M)
- Øjne* (mine er fra Mona Lisa Decorations, men de kan nemt laves af hvid og mørk chokolade)
- Gulerod (Min er små chokoladespåner fra Mona Lisa Decorations – brug hvad du lige har)
Dele der skal laves:
8x store chokolade halvkugler på xxx cm
8x mellem chokolade halvkugler på xxx cm
4 marcipan fødder
Fremgangsmåde til flødebolle snemænd med kaffe:
Chokoladeskaller:
- Temperer din hvide chokolade og fyld begge silikoneforme med chokolade
- Bank herefter den resterende chokolade ud af formene, så der blot er chokolade til skallerne og ikke som en fyldt chokolade
- Sæt skallerne på køl med bunden opad, så chokoladen kan løbe ned mod bordet og lad dem størkne helt inden de poppes ud af formene
Chokoladearme:
- Gold (Karamel) chokoladen smeltes og kommes på sprøjtepose
- Sprøjt små arme/grene og lad det størkne
- Pensel det med guldstøv, så de får en fin glans
Marcipanbunde:
- Rul marcipanen ud i lidt flormelis
- Skær små fødder af marcipan (trekanter)
- Bag dem ved 190 grader alm luft i 6-8 minutter – til gyldne
Flødebolleskum med kaffe:
- I en gryde koges kaffe, glucose sirup og sukker ved mellem varme
- Imens siruppen koges kommes æggehvider i en skål og piskes hvide og luftige
- Når siruppen er opnået 117 grader tages den af varmen og hældes i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider samtidig med at de piskes kraftigt rundt
- Lad flødebolleskummet piske til det er afkølet og luftigt (ca. 10 minutter alt efter skålens størrelse)
- Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose (tyl er ikke nødvendigt)
Samling af flødebolle snemænd med kaffe:
- Når flødebolle snemændende skal samles, smeltes en smule hvidt chokolade til at “lime” skallerne sammen med
- Alle halvkuglerne fyldes med flødebolleskum
- Halvkuglerne dyppes i lidt chokolade, så de kan sættes sammen til en hel kugle
- Pynt herefter med øjne, knapper, arme sat på med smeltet chokolade
- Placer flødebollerne på marcipanbunden og ligeledes hovedet på kroppen af flødebolle snemanden
- Server med det samme eller opbevar på køl
Velbekomme 🙂
Er du helt vild med flødeboller, kan du finde endnu flere flødeboller på bloggen.