Hjemmelavede jordbæris med stribet chokolade

Reklame for Kitchenone.dk. Reklamelinks er markeret med *.

Er der noget der hører sommeren til, så er det hjemmelavede is. Hjemmelavede is hvor man helt selv kan bestemme smagen og chokoladen udenom. Hvis jeg skal give den ekstra gas med hjemmelavede is, skal de laves på en ismaskine, så man ikke opnår en krystaliseret og hård is.

Jeg har derfor i samarbejde med KitchenOne lavet en opskrift på de lækreste hjemmelavede jordbæris lavet på en super smart ismaskine, Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskine. Maskinen kan købes HER* eller du kan klikke på DETTE LINK* til deres side med andre ismaskiner i forskellige prisklasser. Det smarte ved en ismaskine er, at den kan kan lave alt lige fra frozen yoghurt til en lækker frisk sorbet. Maskinen kan selv fornemme hvilken konsistens isen har, og kan derfor, alt efter indstilling, lave den is, du ønsker. Jeg har i denne opskrift indstillet den til at lave en gelato, som giver en dejlig luftig og cremet konsistens. Ismassen kan efterfølgende kommes på ispindeforme, blive helt frosne og til sidst dyppes i en stribet chokolade.

Jeg bruger ismaskinen for at sikre, at isen er dejlig blød og cremet frem for hård og krystaliseret, hvilket man ofte får uden en ismaskine. Når isen er dejlig cremet og kold, fylder jeg isformene og banker dem let for at undgå luftbobler i formen. Formen kommes på frys indtil isene har sat sig helt. Efter frys smeltes og farves chokoladen hvorefter isene bliver dyppet deri og størkner. Vupti, så har du dine helt egne hjemmelavede jordbæris med stribet chokolade.

Ingredienser til hjemmelavede jordbæris med stribet chokolade:

Antal is: 9 stk hjemmelavede jordbæris
Sværhedsgrad: Let til mellem
Redskaber: Isforme som DISSE* , Ismaskine og termometer

Jodbærkompot:
  • 1,5 blad husblas
  • 200 g jordbær (frosne eller friske)
  • 75 g sukker
  • 1 spsk vand
Ismasse:
  • 4 æggeblommer
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 3 dl sødmælk
  • 1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)
Stribet chokolade:

Fremgangsmåde til hjemmelavede jordbæris med stribet chokolade:

Jordbærgrød:
  1. Udblød husblas i en skål med vand
  2. Kom alle resterende ingredienser i en gryde og kog jordbærene ud
  3. Tag grøden af varmen
  4. Mos jordbærene let og kom den udblødte husblas i den varme grød
  5. Lad grøden køle hele af
Ismasse/legering:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
  2. Imens opvarmes sødmælken
  3. Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
  4. Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
  5. Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
  6. Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
  7. Flødeskummet vendes med ismassen
  8. Når fløde og ismasse er vendt sammen vendes jordbærgrøden i
  9. Kom den færdige ismasse i ismaskinen, sæt den på “gelato” og lad den fryse til færdig (mit tog ca. 40 minutter)
Ismasse i isforme:
  1. Kom den kolde og cremede ismasse i ønskede isforme (mine er isforme i silikone, minder om DISSE*)
  2. Bank isformene fri for lufthulder og sæt derefter træpinden ind i ismassen
  3. Sæt isformene på frys i 3-4 timer (til de er helt frosset og kan poppes ud)
Stribet chokolade:
  1. Smelt de to slags chokolade (pas på med at varme den for meget. Hvis du forsøger at temperere den, må den hvide chokolade ikke overstige ca. 28 grader og Ruby ikke ca. 30 grader, men i og med at isen er kold, vil chokoladen automatisk opnå et knæk uanset tempereret eller ej)
  2. Del den hvide chokolade op i tre skåle
  3. Farv de to hvide chokolader med to slags chokoladefarve
  4. Hæld nu skiftevis de 4 farver af chokolade i en bøtte, så det danner et stribet mønster
  5. Befri isen fra formene og dyp dem i den lune chokolade, så de får fine striber
  6. Placer isene på bagepapir, og lad dem størkne kort, inden de igen fryses
  7. Gentag med alle og SPIS!

Hvis du ønsker en anden slags isopskrift, findes der også en på karamelis HER!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *