Karamel ispinde med gold chokolade

Karamel-ispinde

Sommer er lig med is! Jeg har lavet disse lækre karamel ispinde som er dyppet i gold chokolade fra Callebaut, som jeg har lavet et fantastisk samarbejde med. Kun fordi jeg elsker chokolade og jeg er fan af alle deres chokolader og deres nemme små chips, som ikke skal hakkes inden brug. Isene er super nemme at lave og fyldt med god cremet hjemmelavet karamel.

Isene er perfekte at have i fryseren til en solrig dag hvor du er lidt lækker sulten! Karamellen skal laves forhånd, så den er helt afkølet inden den blandes med ismassen.

Når isene er frosne dyppes de til sidst i lækker chokolade, så de får et sprødt knæk og dejlig ydre! Som ekstra pynt og smag, drysses de med flydende GOLD chokolade, som er en lækker chokolade der smager af en sød karamel. Det er og bliver min ynglingschokolade fra Callebaut. Jeg ved at chokoladen kan købes hos flere chokoladespecialister og kageudstyrsforhandlere, hvis dette kunne have din interesse. Jeg elsker denne kombination af is med karamel dyppet i massere af chokolade. Måske du skal prøve den? Her er opskriften:

Ingredienser til Karamel ispinde:

Sværhedsgrad: Mellem
Antal: 8 stk

Karamel:
  • 1,5 dl fløde
  • 200 g sukker
  • 1 tsk glucose
  • 20 g smør
  • 1 nip salt
Ismasse:
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 dl fløde
  • 1 portion karamel
Chokolade
  • 450 g 57 % chokolade fra Callebaut
  • 50 g GOLD Chokolade fra Callebaut

Fremgangsmåde til Karamel ispinde:

Karamel:
  1. Først laves karamelmassen, så denne kan køle af, inden den blandes med ismassen
  2. I en gryde smeltes sukker ved mellem varme (undgå at røre i det, sving blot gryden lidt fra side til side)
  3. I en anden varmes fløden til lige under kogepunktet
  4. Når sukkeret er smeltet helt, hældes fløden deri
  5. Massen bobler op, og du skal røre rundt, til sukker og fløde er blandet
  6. Tilsæt slutteligt smør og salt, og lad det opløse
  7. Hvis du oplever små sukkerklumper, kan karamellen sies gennem en si
  8. Lad karamellen køle helt af, inden den blandes med ismassen (Karamellen kan evt. stilles på frys, så den afkøler hurtigere)
Ismasse:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af æg, sukker og vaniljesukker
  2. Pisk en let flødeskum (som ikke er pisket for meget, da dette kan give en smøragtig fornemmelse på tungen, så heller for lidt end for meget)
  3. Vend æggesnaps og flødeskum sammen
  4. Vend til sidst karamellen i ismassen, så karmellen er jævnt fordelt i ismassen
  5. Fyld isformene og sæt en pind i toppen. Bank formene i bordet, så du mindsker lufthuller i isene
  6. Lad isene fryse helt (ca. 4-5 timer), hvorefter de skal dyppes i mørk chokolade Chokolade
Chokoladelag:
  1. Smelt chokoladen i mikroovnen (Hvis mørk til maks 31-32 grader). Tjek løbende og varm i 10-15 sekunder af gangen
  2. Kom chokoladen i en bøtte/kande hvor isene kan dyppes i og bliver dækket til pinden
  3. Læg isene på bagepapir og kom dem i fryseren
  4. Når chokoladen har sat sig, smeltes GOLD chokolade og dysses over isene, som fryser med det samme
  5. Pak dem evt. ind i bagepapir, så de hver i sær er pakket ind
  6. Spis og nyd når du vil – du har de lækre karamel ispinde liggende i fryseren til enhver lejlighed

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *