Nemme hveder

Nemme hveder

Når tiden nærmer sig storebededag, begynder butikkerne og diverse bagere at bugne af hveder. Men hvorfor købe dem ude, når du nemt kan lave dem selv? Opskriften på disse nemme hveder, er virkelig en opskrift på nemme hveder. Hveder der blot skal hæve et par gange, og så i ovnen for at blive bagt. Hvis du er en af dem, der godt kan lide dine hveder ristet, kan du med fordel lave dem dagen før, og så blot riste dem inden servering. Hvis du godt kan lide dem bløde, nybagte og saftige, kan du lave dem på dagen, hvor de skal spises om aftenen.

Hveder er en bolle jeg kan spise året rundt, en dejlig krydderbolle. Hvederne egner sig derfor også godt som en god morgenbolle på store bededag, hvis du er en af dem, der ikke lige får det spist sent aften efter aftensmad.

Disse nemme hveder består af en lille del stenformalet hvedemel, altså en lidt grovere meltype, for at give lidt struktur i bollen. Dette kan du sagtens undvære, hvis du ønsker en helt hvid hvede.
Jeg kan bedst lide dem med smør og marmelade, måske du har en anden favorit topping? Jeg har en opskrift på den skøn hjemmelavet jordbær og rabarbergrød, som sagtens kan bruges til topping på de nemme hveder.

Nu vil jeg blot ønske dig god bagning og god store bededag, måske fridag – hvis du er en af de heldige med betalt fri? God bagning, her er opskriften:

Ingredienser til Nemme hveder

Sværhedsgrad: Let
Antal: 20 stk

  • 50 g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 100 g stenformalet mel (Brug evt. grahamsmel eller anden let grov type mel)
  • 3 store tsk knust kardemomme
  • 650-700 g hvedemel (mærk efter, den må ikke blive for tør)
  • 1/2 tsk salt
  • 90 g smør i tern

Fremgangsmåde til nemme hveder

  1. Bland gær, mælk, sukker og æg sammen til gær er opløst
  2. I en skål blandes stenformalet mel, hvedemel, kardemomme og salt
  3. Tilsæt de tørre ingredienser til det våde og rør rundt (Rør til dejen har samlet sig)
  4. Tilsæt herefter smør i tern og lad dejen røre godt (hvis du er heldig at have en røremaskine, der kan gøre arbejdet for dig, lader du denne røre til du har en blød dej, der slipper skålens kanter og du kan trække dejen lang – så er gluten i dejen begyndt at være aktivt)
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted med et fugtigt hviskestykke over i 1 time
  6. Når dejen har hævet, deles dejen op i små boller, placeres i en bradepande med 1 cm afstand
  7. Herefter hæver de igen i 30 minutter, så de er hævet sammen
  8. Bag de nemme hveder ved 210 grader i ca. 15-20 minutter
  9. Lad hvederne afkøle lidt inden servering

Velbekomme!

Hvis du ønsker nogle grove hjemmelavede hveder, kan du finde et bud på en opskrift HER!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *