En dessert til en dejlig sommeraften, er altid passende. Disse fragilite kager med vaniljecreme og saltkaramel er nogle hyggelige hapsere til en frisk sommeraften. Bundene kan laves lige inden gæsterne kommer, eller de kan forberedes et par dage forinden, og opbevares i en lufttæt beholder. Det samme kan saltkaramellen og opbevares på køl til den skal bruges. Vaniljecremen er en simpel creme fra Skælskør Frugtplantage (reklame), som blot skal piskes op – super nemt!
Disse fragilite kager består reelt set kun af tre elementer, som du enten selv kan bygge op til dine gæster, eller du kan lade dine gæster gøre det selv som en hygge aktivitet over desserten.
Fragilitebundene er sprøjtet ud med en stjerne tyl, men du kan også sagtens blot smøre fragilitedejen ud med en ske på bagepapiret. Tyllen giver et fint mønster, men det er op til dig.
Lad dine gæster blive forkælet med sprøde bunde af hasselnødder, luftig vaniljecreme og sød saltkaramel. MUMS! Og her er opskriften:
Ingredienser til fragilite kager med vaniljecreme og saltkaramel:
Antal: 6 samlede fragilite kager til 6 personer
Sværhedsgrad: Let
Saltkaramel:
- 1,5 dl fløde
- 200 g sukker
- 1 tsk glucose
- 20 g smør
- 1 nip salt
Fragilitebunde:
- 2 æggehvider
- 85 g flormelis
- 1 tsk vaniljepulver
- 100 g fintblendede hasselnødder med skal (Svansø)
- 1,5 spsk hvedemel som blandes med de blendede nødder
Andet:
- Vaniljecreme fra Skælskør Frugtplantage
- Karamelkugler
- Rød Skovsyre
Fremgangsmåde til fragilite hapsere med vaniljecreme og saltkaramel:
Saltkaramel:
- Først laves karamelmassen, så denne kan køle af, inden den toppes på vaniljecremen
- I en gryde smeltes sukker ved mellem varme (undgå at røre i det, sving blot gryden lidt fra side til side)
- I en anden varmes fløden til lige under kogepunktet
- Når sukkeret er smeltet helt, hældes fløden deri
- Massen bobler op, og du skal røre rundt, til sukker og fløde er blandet
- Tilsæt slutteligt smør og salt, og lad det opløse
- Hvis du oplever små sukkerklumper, kan karamellen sies gennem en si
- Lad saltkaramellen køle helt ned, inden den samles med de andre elementer
Fragilitebunde:
- Pisk æggehvider helt stive (ca. 5-7 minutter)
- Tilsæt flormelis og vaniljepulver og pisk til en luftig masse (ca. 5 minutter)
- Vend herefter de blendede hasselnødder med mel i æggehviderne
- Kom massen på en sprøjtepose
- Sprøjt så bunde af fragilitemasse på bagepapiret
- Bag de små fragilitebunde ved 130 grader almindelig ovn i 30-35 minutter. Placer bundene nederst i ovnen, da dette giver en sprød bund.
- Lad bundene afkøle inden de samles med de resterende elementer
Samling af de små fragilite kager:
- Pisk vaniljecremen til luftig creme (5 minutter) og kom den på en sprøjtepose
- Placer de små fragilitebunde på et ønsket fad
- Sprøjt vaniljecreme på bunden
- Tilsæt herefter saltkaramel ovenpå vaniljecremen
- Placer toppen af fragilitebundene
- Sprøjt igen med vaniljecreme og pynt med saltkaramel
- Pynt med ønsket pynt
- Spis med det samme!
Velbekomme!


