Bløde rosinboller

Bløde rosinboller

Spiste du også mange rosinboller som barn? Jeg gjorde og derfor er dette en nærliggende opskrift, at tilføje bloggen. Disse lækre og bløde rosinboller er nemme, og kræver ikke meget arbejdstid – specielt ikke hvis du har en røremaskine. Jeg har været så heldig at modtage nogle lækre økologiske rosiner fra Svansø (reklame), og tænkte derfor straks jeg måtte kaste mig over rosinboller, hvem elsker ikke det?

Rosinbollerne er bagt op af hinanden, fordi jeg er vild med de bløde sider, som de får ved det. Disse lækre rosinboller er perfekte til eftermiddagskaffen, morgenmaden eller bare den lækre sult midt på dagen. De kan spises som de er, eller toppes med et godt lag smør! Opskriften giver en god stor portion, da jeg godt kan lide at fryse lidt ned til en anden dag. Så er det bare at tage dem op og evt. lune dem.

De lækre rosinboller er desuden lavet på en lille del stenformalet mel, så det ikke kun er rent hvedemel. Hvis du ønsker rent hvedemel i din rosinbolle, kan du nemt udskifte dette. Og nu til opskriften:

Ingredienser til Bløde rosinboller

Sværhedsgrad: Let
Antal: 20 stk

 • 50 g gær
 • 5 dl minimælk
 • 4 spsk sukker
 • 1 æg
 • 100 g stenformalet mel (Brug evt. grahamsmel eller anden let grov type mel)
 • 650-700 g hvedemel (mærk efter, den må ikke blive for tør)
 • 1/2 tsk salt
 • 100 g smør i tern

Fremgangsmåde til bløde rosinboller

 1. Bland gær, mælk, sukker og æg sammen til gær er opløst
 2. I en skål blandes stenformalet mel, hvedemel og salt
 3. Tilsæt de tørre ingredienser til det våde og rør rundt (Rør til dejen har samlet sig)
 4. Tilsæt herefter smør i tern og lad dejen røre godt (hvis du er heldig at have en røremaskine, der kan gøre arbejdet for dig, lader du denne røre til du har en blød dej, der slipper skålens kanter og du kan trække dejen lang – så er gluten i dejen begyndt at være aktivt)
 5. Tilsæt sidst rosiner til dejen, og lad dem ælte hurtigt rundt
 6. Sæt dejen til hævning et lunt sted med et fugtigt hviskestykke over i 1 time
 7. Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, deles dejen op i små boller, placeres i en bradepande med 1 cm afstand
 8. Herefter hæver de igen i 30 minutter, så de er hævet sammen
 9. Pensel bollerne med sammenpisket æg
 10. Bag de bløde rosinboller ved 200 grader i 15-20 minutter
 11. Lad rosinbollerne afkøle lidt inden servering og spis med rigeligt smør!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *