Sprøde solbærsnitter

Solbærsnitter

Snitter er en af mine nemme kager, som nemt kan laves til gæster, der er på trapperne! Om du har hindbærmarmelade, solbærmarmelade eller anden type på køl, kan du bruge den. Den passer så godt til den søde, sprøde mørdejsbund. Denne lækre sprøde solbærsnitte er bagt uden marmeladen og efterfølgende lagt sammen med lækker solbærmarmelade i midten.
Mørdejen som er brugt til bundene er lavet på delvis durummel, hvilket giver en ekstra sprød og saftig krumme. Efter jeg har lavet med durummel, gør jeg det aldrig uden igen.
Hvis du vil være i god tid, kan du lave mørdejen, rulle den ud mellem to stykker bagepapir og lægge det på køl frem til du skal bage dem.

Hvis du bager dem og lægger dem sammen med solbærmarmeladen, kan de nemt holde sig ved stuetemperatur et par dage, helt uden de bliver kedelige. Glasuren er blandet med lidt solbærmarmelade, hvilket giver den flotteste pink/lilla farve på toppen. Lige til at spise! Her er opskriften:

Ingredienser til sprøde solbærsnitter:

Antal: 10 store sprøde solbærsnitter
Sværhedsgrad: Let

Mørdej:
  • 100 g sukker
  • 200 g hvedemel
  • 100 g durumel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 2 æggeblommer
Andet:
  • Solbærmarmelade
  • Glasur af flormelis og vand + en smule solbærmarmelade
  • Solbærstøv
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til sprøde solbærsnitter:

  1. Først blandes mel, sukker og smør i en skål og røres til du opnår en smuldret konsistens
  2. Tilsæt herefter æggeblommer og rør rundt til dejen netop har samlet sig (Det kan ske, at du skal have dejen ud mellem dine hænder og ælte lidt, så dejen kan få lidt varme til at samle sig. Ælt kun til den netop har samlet sig)
  3. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir til 0,5 cm tykkelse
  4. Skær mørdejen ud i de størrelser du ønsker solbærsnitterne
  5. Mørdejen bages ved 175 grader alm luft i 10-12 minutter til de er gyldne og sprøde
  6. Lad dem køle lidt af inden de samles med solbærmarmelade
  7. Når de er kølet helt af pyntes de med en tyk solbærglasur
  8. Opbevares i en tæt beholder i op til 4-5 dage

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *