Nemme og små jordbærtærter

Jordbærtærte

Disse nemme og små jordbærtærter er super nemme og lækre, hvis du ikke orker at bruge for lang tid i køkkenet, men gerne vil have noget lækkert til dine gæster. De er lavet som små hapsere lige til at servere for festglade unge mennesker, der netop er blevet studenter. Jordbærtærterne er pyntet efter en rød studenterhue, men du kan selvfølgelig også lave dem til blåbærtærter, så de passer til en blå student. Disse små jordbærtærter består af en sprød mørdejsbund, mørk chokolade, færdiglavet jordbærgrød og vaniljecreme fra Skælskør Frugtplantage (reklame). Rent faktisk skal du blot lave bundene og piske en vaniljecreme og så skal tærterne pyntes med de forskellige ingredienser. Mums!

Måske du skal have gæster, hvor du tænker små jordbærtærter kunne være oplagt, og du ikke orker at stå for længe i køkkenet? Så er de færdiglavede produkter fra Skælskør Frugtplantage. Jeg går selv meget op i at lave produkterne selv, men jeg må ærligt indrømme, at hvis tiden er knap er disse produkter nogle jeg nemt kunne finde på at bruge som erstatning – de smager som var de hjemmelavede.

Ingredienser til nemme og små jordbærtærter:

Antal: 30-35 små jordbærtærter

Sværhedsgrad: meget nemt!

Mørdej:
  • 100 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
Andet:
  • Skælskør vaniljecreme
  • Skælskør jordbærgrød
  • 50 g mørk chokolade
  • 300 g jordbær til pynt

Fremgangsmåde til nemme og små jordbærtærter:

Mørdej:
  1. I en skål blandes mel, sukker og vaniljesukker.
  2. Tilsæt herefter koldt smør i tern, og rør rundt til du opnår en smuldret konsistens.
  3. Tilsæt herefter ægget og lad dejen samle sig
  4. Rul dejen ud til 0,3-5 cm tykkelse mellem to stykker bagepapir
  5. Udstil blomsterformede mørdejsringe og beklæd små cupcakeforme (fast cupcake form, den lille version) med mørdejen
  6. Prik huller i bunden af mørdejen, så luften kan slippe ud under bagningen
  7. Bag de små mørdejsbunde ved 190 grader alm luft i 10-15 minutter – til gyldne
  8. Afkøl bunde
Chokolade midte:
  1. Smelt chokoladen og dæk bunden af tærtebunden
  2. Lad chokoladen størkne inden jordbærgrøden kommes i
Jordbærgrød og vaniljecreme:
  1. Kom jordbærgrøden på en sprøjtepose og sprøjt en lille smule i hver tærtebund
  2. Pisk herefter den afkølede vaniljecreme til en fast og luftig vaniljecreme, ca. Fem minutte
  3. Kom vaniljecremen på en sprøjtepose med ønsket tyl ( Denne er wilton 4B)
  4. Sprøjt toppE af vaniljecreme
  5. Pynt med friske jordbær og chokolade
  6. Spis med det samme eller samme dag (Stil så på køl indtil servering)

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *