Ruby Gateau Marcel

Reklame for Callebaut. Valentin nærmer sig med hastige skridt og det betyder for mange hygge og glæde med en kæreste, en flirt eller bare de nærmeste. Hygge med god mad og god kage! Årets tema for mit Callebaut samarbejde er Ruby – lyserød. Ruby chokolade som har den skønneste frugt smag kombineret med smag af hvid chokolade. En skøn opdagelse hvis du spørger mig!

Denne Ruby Gateau Marcel er inspireret af den normale Gateau Marcel på mørk chokoladedessert lavet på halv bagt og halv ubagt kagedej. Kagedejen er lavet udelukkende med ruby chokolade som giver en dejlig sød smag til hele kagen. Inden i bunden er der tilsat ruby Crisps pearls. Hvis man ønsker, kan kagen tilsættes noget syrligt i form af citron.

Kagen er efter samling pyntet med mere ruby chokolade på siderne i form af ruby blossoms og smeltet ruby chokolade støbt til en top med “strithår”.

Kagen ville være skøn med en frisk sorbet eller vaniljeis til – en perfekt valentine dessert! Og jer er opskriften:

Ingredienser til Ruby Gateau Marcel

Antal personer: 8-10
Sværhedsgrad: let til mellem

Kagedej:
  • 190 g Ruby Chokolade (RB1 Callebaut)
  • 190 g smør
  • 170 g sukker
  • 7 æggeblommer
  • 1 tsk vanilje
  • 5 æggehvider
  • 50 g Ruby Crisps Pearls (Mona Lisa Callebaut)
Pynt:
  • Ruby blossoms til siderne af kagen (Mona Lisa – Callebaut)
  • 120 g Ruby chokolade (RB1 Callebaut)

Fremgangsmåde til Ruby Gateau Marcel:

Kagedej:
  1. Smelt smør i et vandbad
  2. Imens piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, 130 g sukker og vanilje
  3. Tilsæt ruby chokolade til den smeltede smør og rør chokoladen ud
  4. Vend smør/chokolade i æggesnapsen
  5. Pisk æggehviderne stive med de resterende 40 g sukker
  6. Vend de stift piskede æggehvider i ægge/chokolade massen
  7. Beklæd en 18 cm springform med bagepapir
  8. Kom halvdelen af dejen i en anden skål
  9. Tilsæt Ruby Crisps pearls til den resterende kagedej og kom kagedejen i springformen
  10. Bag ruby kage bunden ved 175 grader i 25-30 minutter
  11. Lad kagebunden køle helt af
Samling af bund og mousse:
  1. Beklæd springformens sider med kageplast og hæld nu den resterende kagedej ovenpå ruby bunden
  2. Lad bund og mousse sætte sig 4-6 timer hvorefter kageplast kan frigøres fra moussen
  3. Siderne med mousse dækkes med små ruby blossoms chokolade
Ruby chokolade pynt:
  1. Smelt chokoladen til en 27-28 grader
  2. Smør ruby chokoladen ud på et stykke bagepapir
  3. Find en flad overflade (Jeg har brugt silikone) og dyp ned på chokoladen, så hele overfladen bliver dækket Og hold den et par minutter med chokoladen nedad, så den får en “falde effekt”
  4. Lad chokoladen størkne på køl og placer herefter ruby chokoladen ovenpå ruby Gateau Marcel kagen
  5. Server med det samme!

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *