Karameltærte med kerner og nødder

Reklame for Svansø. En nem og god dessert er altid en tærte! En tærte kan laves på mange forskellige bunde og med mange forskellige ingredienser og smage. Denne karameltærte med kerner og nødder er lavet for Svansø, min samarbejdspartner, som har et bredt udvalg af kerner og nødder. Karameltærten er lavet på en mørdejsbund med chiafrø og dernæst en hjemmelavet karamel på karameliseret mælk, honning og smør samlet med en masse nødder og kerner. Slutteligt er den lækre karameltærte pyntet med en sprød karamel. Opskriften er super nem at lave og kan med fordel serveres med cremefraise eller en god vaniljeis til! Dine gæster vil ikke blive skuffet. Hermed opskriften:

Ingredienser til karameltærte med kerner og nødder:

Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Kagering (18,5 cm)

Mørdejsbund:
  • 100 g hvedemel
  • 50 g durummel
  • 1 spsk chiafrø (Svansø)
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g koldt smør i tern
  • 1/2 æg (svarende til ca. 25 g æggehvide og blomme)
Karamel og nøddeblanding:
  • 225 g kondenseret mælk (fra dåse 400g)
  • 50 g akacie honning (Svansø)
  • 30 g smør
  • 40 g mandelflager (Svansø)
  • 20 g græskarkerner (Svansø)
  • 30 g cashew nødder (Svansø)
  • 30 g pecannødder (Svansø)
Karamelpynt:
  • 100 g sukker
Tilbehør:
  • Creme fraise
  • Vaniljesukker

Fremgangsmåde til karameltærte med kerner og nødder:

Mørdejsbund:
  1. Bland mel, Chiafrø, vaniljesukker og sukker i en skål
  2. Tilsæt smør og rør ingredienserne sammen til de opnår en smuldret masse
  3. Tilsæt æg og rør mørdejen sammen til den netop samler sig
  4. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir drysset med lidt mel
  5. Kom mørdejen på køl i 15 minutter til den er let kold
  6. Beklæd herefter din tærteform med mørdejen (min er en perforeret tærtering i 18,5 cm diameter
  7. Sæt mørdejen på køl imens karamel og nøddeblandingen laves
Karamel og nøddeblanding:
  1. Kom kondenseret mælk, smør og honning I en gryde
  2. Varm det op ved mellem temperatur og rør til det opnår en gylden brun farve og slår bobler
  3. Tilsæt nødder og kerner til karamellen
  4. Kom karamel og nåddeblandingen i tærteformen
  5. Bag nu tærten ved 190 grader i 18-22 minutter til både karamel og mørdej er bagt færdig og gylden
  6. Afkøl og lav imens karamelpynt
Karamel pynt:
  1. Smelt sukker på en pande
  2. Hæld det smeltede sukker ud på bagepapir og lad det størkne og afkøle
  3. Bræk det i ønskede stykker og opbevar det i en tæt beholder til pyntning
Pynt:
  1. Pynt tærten med de knækkede karamelstykker og server med creme fraise med vaniljesukker

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *