Valentins chokolader med karamel

valentins-chokolader

Reklame for Callebaut og Mona Lisa Decorations. Reklamelinks er markeret med*

Til valentin er fyldte chokolader et must have eller must give. Det er noget der altid er symboliseret med valentinsdag. Så hvad er bedre end at lave dem selv – enten til at spise eller til at give – uanset om du har en valentin eller ej.

Disse valentins chokolader med karamel er lavet på den lækreste og fineste ruby chokolade fra Callebaut og støbt med fine transfer sheets fra Mona Lisa Decorations. Inden i er der den dejligste og blødeste karamelchokolade! MUMS ikke? Her er opskriften.

Ingredienser til valentins chokolader med karamel

Antal: ca. 40 stk (2 forme)
Sværhedsgrad: Mellem-svær
Tid: 1-2 timer
Redskaber: Chokoladeforme*, termometer*

Karamelchokolade:
Chokolade:

Fremgangsmåde til valentinschokolader med karamel

Karamelchokolade:
  1. I en gryde smeltes sukker ved mellem varme
  2. Varm imens fløde i en anden gryde eller mikroovn
  3. Når sukkeret er smeltet tilsættes varm fløde under omrøring (OBS det vil boble op)
  4. Rør til karamellen er samlet med fløden
  5. Kom chokoladen i en skål og hæld den varme karamel hen over chokoladen
  6. Bland karamel og chokolade så det bliver en lys brun karamelflydende masse
  7. Kom husfilm på karamellen og lad den køle helt af
Farvning af forme:
  1. Smelt kakaosmør så det kan sprøjtes i dine chokolade forme
  2. Jeg bruger altid en tandbørste til at stritte farverne på formen
  3. Sæt formene på køl, så kakaosmør størkner helt
Temperering af chokolade:
  1. Temperer ruby chokoladen (jeg gør det i mikroovnen) – den må maks komme op på 32 grader
  2. Fordel chokoladen i formene (tag evt. en form af gangen) og sørg for at der er chokolade i alle kanter af formen
  3. Vend herefter formen på hovedet og bank den resterende chokolade ud
  4. Kom formene på køl
Samling af valentins chokolader med karamel:
  1. Når chokoladen har sat sig kommes karamellen på en sprøjtepose
  2. Fyld så karamel i hullerne (gem lidt plads til at lukke med mere ruby chokolade)
  3. Hvis din resterende chokolade fra før er størknet, så varm den blot få sekunder igen
  4. Fyld chokoladen i formen og skrab den overskydende chokolade af
  5. Placer transfer sheets på den våde chokolade og pres ned, så de kommer på chokoladen
  6. Kom formene på køl indtil det hele har sat sig
  7. Herefter kan de bankes ud (hvis din chokolade er tempereret korrekt) og transfer sheets kan trækkes af

Held og lykke!

Hvis du er vild med chokolader, så skal du prøve disse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *