S’mores cupcakes med brownie

Reklame for Callebaut.

S’mores cupcakes med brownie er en opskrift, som indeholder en sprød kiksebund, browniemidte og et tårn af flødebolleskum. Brownien er lavet på de to Malchoc-M og D fra Callebaut, som begge er uden tilsat raffineret sukker, og lavet på bæredygtige kakaobønner. De har den dejligste smag og er intens i smagen! Brownien er lavet på halv lys og halv mørk af chokoladerne, for at få den bedste smag frem til den lækre s’mores cupcake. Opskriften er perfekt til en hyggelig aften, og den skal du bestemt ikke snyde dig selv for 😉 Her er den;

Ingredienser til S’mores cupcakes med brownie:

Antal: 15 stk
Sværhedsgrad: let
Redskaber: Muffinform med 12 stk, rund tyl 2 cm

Kiksebund:
  • 230 g digistive kiks
  • 100 g smør
Brownie:
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 180 g chokolade (halv lys, Malchoc-M (33,9%) og halv mørk Malchoc-D (53,9%) fra Callebaut)
  • 120 g hvedemel
  • 1 nip salt
Flødebolleskum:
  • 115 g sukker
  • 100g glucosesirup
  • 0,5 dl vand
  • 2 æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepasta
Pynt:
  • Malchoc-M mælke chokolade fra Callebaut
  • Small daisy flowers fra Callebaut

Fremgangsmåde:

Kiksebund:
  1. Blend kiks og bland det sammen med smeltet smør
  2. Fordel kiksene i muffinformen så siderne netop er dækket og presset let
  3. Sæt på køl og lav browniedejen
Browniedej:
  1. I en skål piskes æg og sukker til en let æggesnaps uden at blive alt for luftig
  2. Imens smeltes smør og to typer chokolade i en gryde
  3. Når æg og sukker er pisket sammen, hæles den varme og smeltede chokoladesmør deri og vendes rundt forsigtigt
  4. Si herefter mel i dejen og ven den rundt
  5. Tilsæt sidst et nip salt og vend rundt
  6. Kom browniedejen i hvert muffinhul og bag muffins ved 200 grader alm ovn i 7-9 minutter (OBS – hold øje, måske de kun skal have 7 minutter i din ovn – de må gerne være klæg i det)
  7. Afkøl og lav flødebolleskum
Flødebolleskum:
  1. I en gryde blandes sukker, vand og glucosesirup
  2. Varm massen op til 118-120 grader
  3. Imens piskes æggehvider luftige og hvide med 2 spsk sukker
  4. Når sirup er nået rette temperatur, hældes det i æggehviderne under kraftig piskning
  5. Pisk flødebolleskummet indtil det har opnået stuetemperatur og blevet sejt og blankt
  6. Pisk sidst vaniljepasta i flødebolleskummet
  7. Kom skummet på en sprøjtepose med en rund tyl (2 cm)
Anretning af s’mores cupcakes med brownie:
  1. Tag browniebund ud af muffinform og placer på et ønsket fad
  2. Sprøjt toppe af flødebolleskum på browniebunden
  3. Gentag med alle
  4. Smelt lys chokolade og pynt på toppen af skummet
  5. Server med det samme eller opbevar på køl indtil (Disse kan godt laves dagen før og serveres dagen efterfølgende)

Velbekomme!

Er du vild med s’mores, så skal du prøve denne opskrift på hjemmelavede s’mores også!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *