Reklamelinks er markeret med*
Når rabarber er i sæson, skal de bruges. Friske eller frosne fra tidligere, så kan de bruges. I denne blondie med rabarber er der skruet rigtigt op for lækkerierne og fyldt med en masse hvid chokolade. Blondien er bagt med friske rabarber, men har du frosne kan du også anvende disse – vær blot obs på bagetiden skal være lidt længere, da de frosne først skal varmes op. Alternativt kan du tø de frosne op først, tage lidt af væden fra og så fordele dem på kagen.
Blondien er frisk af rabarber og sød af den hvide chokolade – perfekt lige til en god vaniljeis til! Nyd den hele sommeren med dine gæster, som helt sikker vil elske en sød lille blondie med rabarber som denne 😉
Ingredienser til blondie med rabarber:
Antal: 6-8 personer
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 minutter + bagetid
Blondie:
- 85 g smør
- 120 g hvid chokolade (Velvet, Callebaut, (DENNE* kan også anvendes)
- 2 æg
- 175 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 130 g hvedemel
- 75 g hvid chokolade (gem 25 g til toppen)
- 130 g rabarber i tern (friske eller frosne, hvis frosne skal bagetiden justeres)
Fremgangsmåde:
- Først piskes en let æggesnaps af æg, sukker og vanilje til sukker er opløst og massen er luftig
- Imens smeltes smør og chokolade i en gryde
- Vend den varme smør og chokolade i æggesnapsen
- Vend mel i dejen
- Vend sidst chokolade i dejen, så den har chokoladestykker fordelt jævnt
- Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden
- Kom blondiedejen deri
- Fordel hakkede rabarber og chokolade på toppen af blondien
- Bag blondien ved 150 grader i 30-35 minutter – til den netop er bagt men stadig lidt blød i midten
- Afkøl blondien på køl indtil den er helt kold og har sat sig
- Server!
Velbekomme!
Er du vild med rabarber, skal du prøve disse horn også!