Æblesnitter med farvet glasur

Reklame for Skælskør Frugtplantage.

Æblesnitter er en fin sommerlig eftermiddagskage. Du kender hindbærsnitter, lavet med en sprød mørdej, hindbærmarmelade og glasur. Disse snitter er blot byttet ud med en god æblemarmelade samlet med en sprød mørdejsbund udstukket i små blomster.

Snitter er for mig en lidt glemt kage, som man oftest kun køber hos bageren. Men det er jo faktisk en af de nemmeste små kager at lave, specielt hvis man anvender en færdiglavet marmelade. Til disse lækre æblesnitter har jeg anvendt en god og grov æblemarmelade fra Skælskør Frugtplantage, som er tilsmagt med lidt kardemomme. Æblesmagen giver en dejlig mild smag og supplerer den ellers ret søde glasur godt! Glasuren er lavet på flormelis og vand og en lille del er tilsat lidt farve for at give et flot mønster.

Mørdejen er en dej, der nemt kan laves på forhånd, hvis man ønsker nybagte snitter. Når jeg laver min mørdej, ruller jeg den altid ud mellem to stykker pagepapir med let drysset mel, og kommer dem let på køl. Hvis man her ønsker at vente med at bage dem, kan man komme den udrullede dej med bagepapir omkring i fryseren, indtil de skal udstikkes og bages. Sådan kan du sikre dig friske og nye snitter til hver en tid. Skulle du komme til at lave for mange samlede med glasur, kan du til nøds godt komme dem i fryseren. Faktisk smager de ikke så ringe endda, hvis de tøer let op og er sprøde! Men mon, du har flere tilbage? Jeg tror det ikke 🙂
Her er opskriften:

Ingredienser til æblesnitter med farvet glasur:

Antal æblesnitter: 12-14 stk.
Sværhedsgrad: let
Redskaber: udstikker ca 6-7 cm i diameter, kagerulle, tynd nål, sprøjtepose
Arbejdstid: 1-1,5 time inkl. afkøling

Mørdej:
  • 100g durummel
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g smør
  • 1 æg
Marmelade:
  • 1 glas æblemarmelade 265g (Skælskør frugtplantage)
Glasur:
  • 300 g flormelis
  • Vand
  • Grøn, gul og hvid pastafarve

Fremgangsmåde til æblesnitter med farvet glasur:

Mørdej:
  1. Bland hvedemel, durummel, sukker og vanilje i en skål
  2. Tilsæt koldt smør i tern til massen og rør det rundt til det opnår en smuldret konsistens
  3. Når dejen er smuldret tilsættes ægget og dejen røres til den netop har Samlet sig
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir
  5. Kom dejen på køl i 30 minutter
  6. Udstik små blomster (eller anden udstikker)
  7. Prik Dejen med en gaffel, så luften kan slippe ud under bagning
  8. Bag mørdejsbundene ved 200 grader alm luft i 8-10 minutter til gyldne
  9. Når de er bagt og fortsat lune samles de med æblemarmeladen
  10. Afkøl før glasur kommes på
Glasur:
  1. Bland vand og flormelis med hinanden så du opnår en tyk konsistens dog lettere flydende
  2. Kom en lille del i en anden skål og farv den til lys grøn (jeg blandende grøn, gul og hvid)
  3. Kom den grønne glasur i en sprøjtepose med rund lille tyl
  4. Smør den hvide glasur på toppen af snitten og Sprøjt prikker med den grønne glasur
  5. Træk med det samme en tynd nål igennem alle prikkerne, så det bliver til løbende hjerter

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *