Reklame for Callebaut. Reklamelink til køb af chokolade er markeret med *.
Noget jeg altid synes kan være en lille udfordring er at lave fyldte chokolader. Flere gange har tempereringen ikke virket, men den her gang sad den altså lige i skabet ;-). De fyldte chokolader med havtorn er lavet på en hvid chokolade fra Callebaut, Velvet på 28 %, som er støbt og fyldt med en lækker og cremet havtorn ganache, ligeledes lavet på hvid chokolade. Den syrlige havtorn giver et godt spil til den søde hvide chokolade. Chokoladerne er støbt i en fin chokoladeform som er tilsendt fra Callebaut. Formen kan købes hos Bagebixen HER.
Chokoladerne kan selvfølgelig laves med andet end havtorn, hvis du ikke lige sidder inde med dette. Udskift da havtorn med andre bær, samme mængde og følg fremgangsmåden.
Chokoladerne er super lækre og er perfekte til en værtindegave eller hyggen foran fjernsynet. Chokoladen, velvet på 28 % fra Callebaut kan desuden findes HER*!
Ingredienser til fyldte chokolader med havtorn ganache:
Antal: 21 stk fyldte chokolader med havtorn
Sværhedsgrad: Svær
Redskaber: Chokoladeform, paletkniv, termometer, pastafarve,
Havtorn Ganache:
- 1 husblas
- 100 g havtorn
- 2 spsk vand
- 1 spsk sukker
- Saft fra 1/2 citron
- 100 g hvid chokolade (Velvet, 28 %, af Callebaut*)
Pynt i chokoladeformen:
- Hvid kakaosmør
- Rød kakaosmør
- Gul kakaosmør
Chokoladeskaller:
- 200 g hvid chokolade (Velvet, 28%, af Callebaut*)
Fremgangsmåde til fyldte chokolader med havtorn ganache:
Havtorn Ganache:
- Udblød husblas i rigeligt vand
- Kog havtorn med vand, citron og sukker
- Kog til havtorn er helt bløde og saften gul
- Blend havtorn med en stavblender
- Kom chokolade i en skål
- Si havtornemassen og kom den ned til chokoladen
- Tilsæt husblas og rør ingredienserne sammen
- Stil Havtorne ganachen på køl til den har sat sig og er helt kold
- Imens kan chokoladeskallerne
Pynt i chokoladeformen:
- Smelt kakaosmør og drys med det I formen (jeg bruger en tandbørste)
- Sæt formen på køl imellem hver farve, så kakaosmør kan størkne
- Pensel med ønsket farve, hvis du ønsker at hele chokoladen skal farves, som de røde på billedet og køl igen inden den hvide chokolade skal støbes i formen
Chokoladeskaller:
- Temperer den hvide chokolade til maks 27-29 grader ved at smelte den i mikroovnen
- Rør i den hver 10-15 sekund, og gerne oftere når chokoladen begynder at smelte
- Når chokoladen er flydende og omkring ca. 29 grader kan chokoladeformen fyldes op med den smeltede hvide chokolade
- Hæld nu den tempereret chokolade i formen og fordel den i alle hullerne
- Bank formen godt i bordet, så du undgår luftbobler i chokoladeskallerne
- Vend formen på hovedet, så den resterende chokolade kan løbe væk, og du kun har en skal af chokolade
- Sæt chokoladen på køl, så den sætter sig
- Gem den resterende chokolade og kom den i en skål, så det kan smeltes til bunden af de fyldte chokolader med havtorn ganache
Samling af de fyldte chokolader med havtorn ganache:
- Kom havtorn ganache på en sprøjtepose
- Tag chokoladeformen fra køl og fyld hullerne op med havtorn ganache (minus 1-2 milimeter til kanten)
- Sæt formen på køl imens den resterende chokolade smeltes
- Fyld den resterende chokolade på chokoladeformen og skrab den resterende chokolade af, så chokoladeformen kun har chokolade i hullerne
- Sæt formen på køl i 10-15 minuter
- Bank herefter chokoladerne ud
Velbekomme!
Hej
hvor længe kan fyldet holde sig hvis de er lukket ordenligt og er i en luft tæt beholder i køleskabet?
MVH Cecilie
Hej Cecilie 🙂 hvis chokoladerne er fyldt og lukket helt ind til ganachen, vil jeg hvertfald sagtens kunne gemme dem i køleskabet i et par uger uden bekymring 😊