Flødeboller med æble og kanel

Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med *.

Flødeboller med æble og kanel er den perfekte efterårs dessert, som kan laves på 3-4 timer og gemmes flere dage efter. Flødeboller kan nemt laves et par dage forinden de skal spises, da de efter et par dage sætter sig og får lufthuller, som dem man kan købe i butikkerne. Disse flødeboller er lavet på en mørdejsbund med kanel, hvilket passer perfekt til den lækre æblegrødsmidte som flødebolleskummet består af. Flødebollerne med æble er overtrukket med hvid chokolade, Velvet fra Callebaut og pyntet med Mona Lisa Jura Waves, som er den fineste lille pynt. Jeg har generelt en svaghed for hvid chokolade, og kan aldrig få nok. Den hvide chokolade synes jeg passer godt til den lækre kanel og æblesmag, som er i flødebollerne. Hvis du er til en anden chokolade, er der ingen hindring for, at du kan anvende denne.

Flødebollerne kan laves på 3-4 timer og skal efterfølgende opbevares på køl i en lufttæt beholder, og så kan de nemt holde sig i 1 uge (hvis altså de ikke bliver spist inden ;-).

Følg blot opskriften i den rækkefølge, som den er angivet, og du vil blive guidet step by step. God flødebollebagning 🙂

Ingredienser til flødeboller med æble og kanel:

Arbejdstid: 3-4 timer
Antal: 20-25 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Rund tyl*, Sprøjteposer*, Termometer, udstikker*.

Æblegrød:
  • 125 g friske æbler
  • 0,5 dl vand
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 husblas
Mørdejsbund:
  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel
  • 100 g smør (koldt i tern)
  • 1 æggeblomme
  • 1 håndfuld hvid chokolade (Velvet Callebaut)
Flødebolleskum:
  • 300 g sukker
  • 1,5 dl vand
  • 3 spsk glucose
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 4,5 æggehvide = ca. 130 g æggehvider
  • 2 spsk sukker
Chokoladeovertræk:
  • 450 g hvid chokolade Velvet fra Callebaut (DENNE* kan også anvendes)
  • Jura Waves (Mona Lisa, Callebaut)

Fremgangsmåde til flødeboller med æble og kanel:

Æblegrød:
  1. Bland æbler, vand, sukker og vanilje i en gryde
  2. Kom imens husblas i en skål med vand og udblød i 10-15 minutter
  3. Kog ingredienserne til æblerne er kogt og blødt ud
  4. Stavblend æblegrøden, så den bliver glat
  5. Kom den udblødte husblas i den varme æblegrød
  6. Afkøl æblegrøden (hvis det skal gå stærkt, kom den på frys)
  7. Kom æblegrød på sprøjtepose med en fyldetyl
Mørdejsbund:
  1. Kom mel, sukker, vanilje og kanel i en skål
  2. Tilsæt tern af koldt smør og rør ingredienserne sammen til de får en smuldret masse
  3. Tilsæt herefter æggeblommen og rør til massen er let samlet
  4. Tryk eventuelt resten sammen med hænderne, så smørret bliver let opvarmet af håndvarmen
  5. Rul mørdejen ud mellem to stykker bagepapir i 0,4-5 cm tykkelse
  6. Udstik ønskede størrelse mørdejsbunde (mine var ca. 5 i diameter)
  7. Bag mørdejsbundene ved 200 grader i 6-8 minutter
  8. Når bundene er bagt og taget ud placeres lidt chokolade på hver bund, så det smelter
  9. Fordel chokoladen på hele bunden, så det danner et tyndt lag mellem bund og flødebolleskum
  10. Afkøl helt inden samling med skum
Flødebolleskum:
  1. Bring sukker, vand, vanilje og glucose i kog i en gryde
  2. Kog massen indtil den opnår en temperatur på 117 grader
  3. Lige inden massen opnår rette temperatur kommes æggehvider og sukker i en røremaskine og piskes til det er lyst og luftigt
  4. Tilsæt nu den varme sirup til æggehviderne og pisk kraftigt imens
  5. Lad flødebolleskummet piske til det har opnået en luftig konsistens
  6. Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose med en rund tyl
  7. Sprøjt flødebolleskum på mørdejsbundene
  8. Lad flødebollerne trække i 10-15 minutter ved stuetemperatur, hvorefter de fyldes med æblegrød som er i en sprøjtepose med en fyldetyl
  9. Lad dem sætte sig kort hvorefter de kan overtrækkes med chokolade
Chokoladeovertræk:
  1. Temperer den hvide chokolade i mikroovnen (må ikke overstige 27-29 grader)
  2. Kom chokoladen i et glas, hvor flødebollerne kan dyppes i
  3. Dyp alle flødeboller i chokoladen og pynt med ønsket pynt (min er pyntet med Mona Lisa Jura Waves fra Callebaut)
  4. Lad flødebollerne sætte sig og blive sprøde
  5. Opbevar på køl i en tæt beholder

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *