Kardemommesnurrer med hvid chokolade

Hvis du nogensinde har været på Juno, Bageriet på Østerbro i København, så kender du helt sikkert til den lækre kardemommesnurrer. På min sidste tur til KBH her i august, var jeg selvfølgelig også forbi Junos bageri på Østerbro, og det er seriøst en drøm at spise deres kardemommesnurre. Denne opskrift lyder på lækre kardemommesnurrer med hvid chokolade, som giver en ekstra blød og sød midte sammen med kardemomme remoncen.

De lækre kardemommesnurrer er lavet på en helt almindelige gærdej med massere af smør, samlet med en remonce og penslet med æg samt drysset med sukker og kardemomme. Opskriften er ganske simpel at følge, og tager ikke lang tid at lave fra start til lun kardemomme snurrer. Hvis du vil opnå en ekstra intens kardemommesmag, så køb nogle friske kardemommekapsler og knus dem. Opskriften er her, god bagning:

Ingredienser til kardemommesnurrer med hvid chokolade:

Antal: 25 stk
Sværhedsgrad: Let
Tid: 3-3,5 time

Gærdej:
  • 5 dl mælk
  • 3 spsk sukker
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 850-900 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
  • 90 g smør (stuetemperatur)
Remonce:
  • 360 g smør (stuetemperatur)
  • 280 g sukker
  • 2 tsk kardemomme
  • 50 g hvid chokolade
Pynt:
  • 1 æg til pensling
  • Blanding af sukker og kardemomme

Fremgangsmåde til kardemommesnurrer med hvid chokolade:

Gærdej:
  1. Lun mælken og kom det i en røreskål
  2. Tilsæt gær og opløs det i mælken
  3. Tilsæt herefter æg og sukker og lad det blande sammen med mælk og gær
  4. Tilsæt herefter det meste af melet og lad dejen ælte sammen
  5. Tilsæt smør i tern og lad dejen ælte sig sammen (tilsæt eventuelt resten af melet – dejen skal være blød uden at være alt for klistret)
  6. Lad gærdejen hæve ved stuetemperatur i 1 time
  7. Lav imens remonce
Remonce:
  1. Bland alle ingredienser i en skål undtagen chokolade
  2. Bland ingredienserne til alt er samlet og lad det stå på køkkenbordet til det skal anvendes
Samling af kardemommesnurrer med hvid chokolade:
  1. Drys dit bord med mel og hæld dejen derud
  2. Del dejen i to og lav snurrer ad to omgangen
  3. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse
  4. Smør remonce på hele dejoverfladen (gem halvdelen til den anden del dej) og drys med chokolade
  5. Fold den ene del af dejen ind over den anden (halver på den lange led)
  6. Skær strimler
  7. Fold dem omkring dine fingre på den ene hånd og fold enden ind på midten – gentag med resterende
  8. Lad kardemommesnurrerne hæve i 30-45 minutter
  9. Pensel med æg og drys med en blanding af sukker og kardemomme
  10. Bag ved 200 grader i 18-20 minutter – til gyldne

Velbekomme!

Kardemommesnurrer med hvid chokolade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *