Blondie med karamel ganache

Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med*.

En luksus kage er for mig en med massere af chokolade. Og hvad er så bedre end en blondie med karamel? En blondie fyldt med hvid chokolade, Velvet fra Callebaut og pyntet med den lækreste karamel ganache lavet på Gold chokolade fra Callebaut. En dessert der passer perfekt til en smule vanuljeis til den næste aften med gæster.

Kagen laves på en blondiebund, som efter køl støbes med en karamel ganache på toppen. Sidst afpyntes den færdige blondie med karamel med gold chokolade, crispearls fra Mona Lisa, Callebaut og friske skovsyre blomster.

Kagen kan nemt laves et par dage før servering, vent dog blot med pynt til dagen for servering. Følg blot opskriften og du vil opnå den lækreste blondie med karamel. MUMS! God bagning 😉

Ingredienser til blondie med karamel ganache:

Antal personer: 8
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: 20 cm springform, kageplast, sprøjtepose, lille tyl

Blondie:
  • 2 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 85 g smør
  • 85 g hvid chokolade (Velvet, Callebaut, (DENNE* kan også anvendes)
  • 100 g hvedemel
  • 1/4 tsk salt
Karamel ganache:
Pynt:
  • 20 g Gold chokolade* (Callebaut)
  • Crispearls fra Mona Lisa, Callebaut)
  • Blomst fra rød Skovsyre

Fremgangsmåde til blondie med karamel ganache:

Blondie:
  1. I en skål piskes en luftig æggesnaps af æg, sukker og vanilje
  2. Imens smeltes smør og chokolade i en gryde
  3. Vend den varme smør og chokolade i den luftige æggesnaps
  4. Vend til sidst en blanding af mel og salt i dejen
  5. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir
  6. Kom blondiedejen deri
  7. Bag blondien ved 175 grader i 20-25 minutter – til den netop er bagt men stadig lidt blød
  8. Afkøl blondien på køl indtil den er helt kold og har sat sig
Karamel ganache:
  1. Udblød husblas i en skål med rigeligt vand
  2. Imens opvarmes fløden i en gryde til lige under kogepunktet
  3. Hæld herefter den varme fløde over gold chokoladen og rør chokolade og fløde godt sammen
  4. Kom den udblødte husblas ned i den varme masse og opløs det
  5. Tag den kolde blondie ud fra køl og placer kageplast på indersiden af springformen
  6. Hæld den lune karamel ganache ned på blondien med kageplast
  7. Sæt kagen på frys indtil ganachen har sat sig og kageplasten kan befries (4-5 timer)
Pynt:
  1. Smelt lidt Gold chokolade og sprøjt et mønster på kagen
  2. Pynt med hvid Crispearls og gule skovsyre blomster
  3. Server med det samme

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *