Citron cupcakes med birkes

Reklame for Svansø.

Sommeren lakker snart mod enden og hvis jeg bare på en eller anden måde kan holde lidt fast i sommerstemningen, så er det ved at lave en let, glad og lys kage. Lette, syrlige citron cupcakes med birkes og hvid chokolade mousse er derfor den helt rigtige opskrift på at få lidt sommerstemning tilbage. Den gule citron der giver glade tanker og følelsen af sol og varme og samtidig smag af den friske citronlemonade. Hvis du har det lige som jeg, synes jeg du skal kaste dig i disse lækre citron cupcakes med birkes.

Opskriften er super nem. Først laves en hvid chokolade mousse af fløde, hvid chokolade og citron, som herefter køles helt ned. Dernæst laves cupcakes hvor de tørre ingredienser blandes med de våde og birkes vendes i. Citron Cupcakes bages og afkøles inden den hvide chokolade mousse piskes op og sprøjtes på i et godt lag. Cupcaken serveres med det samme eller opbevares på køl indtil servering.

Citron Cupcakes kan laves på 2 timer, hvis den hvide chokolade mousse afkøles på frys, så den varme masse hurtig nedkøles til ca. 5 grader, hvorefter den kan piskes til en lys og luftig mousse, som kan sprøjtes med en tyl og sprøjtepose. Opskriften er ganske nem, og en perfekt kage til kaffen, velbekomme! 🙂

Ingredienser til citron cupcakes med birkes:

Antal: 15 store eller 45-50 små
Sværhedsgrad: Let
Tid: 2 timer

Hvid chokolade mousse:
  • 5 dl fløde
  • 500 g hvid chokolade
  • Skal fra 1,5 citron
Citron Cupcakes:
  • 300 g hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk salt
  • 100 g smeltet smør
  • 150 g sukker
  • 1 citron (både skal og saft)
  • 1,5 dl letmælk
  • 2 æg
  • 3 spsk creme fraise
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1,5 spsk blå birkes (Svansø)

Fremgangsmåde til citron cupcakes med birkes:

Hvid chokolade mousse:
  1. Opvarm fløde i en gryde
  2. Kom hvid chokolade i en skål
  3. Hæld den varme fløde over chokoladen og riv citronskal ned i massen
  4. Bland fløde, chokolade og citron sammen til en ens flydende masse
  5. Kom massen på køl indtil den her helt kold (5grader) – hvis det skal gå stærkt, så kom den på frys
  6. Imens laves citron cupcakes
Citron Cupcakes:
  1. I en skål blandes mel, bagepulver og salt
  2. I en anden skål blandes først sukker og den smeltede smør
  3. Herefter tilsættes citronsaft, citronskal og mælk til sukker og smør og røres rundt.
  4. Hernæst tilsættes æg, cremefraise og vaniljepasta til massen og blandes sammen
  5. Når de våde ingredienser er blandet piskes de over i skålen med melblandingen
  6. Dejen piskes til det våde og tørre er blandet
  7. Sidst vendes blå birkes i dejen
  8. Cupcake formene pensles med olie
  9. Dejen fyldes næsten til kanten
  10. Citron Cupcakes bages ved 200 grader almindelig ovn i 12-15 minutter
  11. Afkøles inden samling med hvid chokolade mousse.
Pyntning af Citron Cupcakes:
  1. Pisk den hvide chokolade mousse til lys og luftig (1-2 min)
  2. Kom moussen på en sprøjtepose med en ønsket tyl
  3. Sprøjt moussen på cupcakes
  4. Pynt med ønsket pynt

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *