Blondie med solbær ganache

Reklamelinks er markeret med *.

Måske du har været heldig at få samlet en masse solbær hen over sommeren? Hvis du er heldig, skal du prøve denne lækre blondie med solbær ganache. Jeg elsker hvid chokolade sammen med solbær, og derfor er denne opskrift blevet til. En blød blondie lavet på massere af hvid chokolade og toppet af en solbær ganache ligeledes lavet på hvid chokolade.

Blondien er den perfekte dessert til gæsterne og kan med fordel laves et par dage før servering. Kagen kan laves i god tid og opbevares på frys, hvorefter den tøes op og pyntes inden servering.

Ingredienser til blondie med solbær ganache:

Antal personer: 6-8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Springform 20 cm, kageplast

Blondiebund:
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 1,5 æg (svarende til ca. 75-80 g)
  • 65 g smør
  • 65 g hvid chokolade
  • 80 g hvedemel
  • 1/8 tsk salt
Solbærganache:
  • 2 husblas
  • 230 g solbær
  • 3 spsk sukker
  • 1 lime (saft)
  • 4 spsk vand
  • 200 g hvid chokolade DENNE*
Pynt:
  • 20 g hvid chokolade
  • Crispearls (mine er fra Callebaut (reklamegave))
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til blondie med solbær ganache:

Blondie:
  1. Pisk en lys og luftig æggesnaps af æg, vanilje og sukker
  2. Imens smeltes smør og chokolade i en gryde til det er flydende
  3. Bland mel og salt i en skål
  4. Vend den smeltede smør og chokolade i æggesnapsen
  5. Vend efterfølgende mel og salt i æggesnapsen
  6. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld blondiedejen deri
  7. Bag blondien ved 175 grader i 20-25 minutter – til den er bagt men stadig blød indeni
  8. Afkøl helt på køl inden den samles med solbær ganache
Solbær ganache:
  1. I en gryde blandes solbær, sukker, vand og limesaft og koges til en grød
  2. Imens udblødes husblas i en skål med vand
  3. Når solbær er kogt helt ud kommes den udblødte husblas i og blandes sammen
  4. Hæld herefter solbærgrøden over den hvide chokolade og lad solbærgrøden smelte chokoladen sammen med solbær
  5. Beklæd springformen med blondien med kageplast
  6. Hæld solbær ganachen i springformen med kageplast og jævn solbær ganachen ud
  7. Lad solbærganachen køle helt af på frys inden den befries fra kageplasten (4-5 timer)
Pynt:
  1. Smelt hvid chokolade og drys det hen over kagen og pynt den med ønsket pynt
  2. Server med det samme, når kagen er tøet op (lad den tø op på køl)

Velbekomme!

2 thoughts on “Blondie med solbær ganache

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *