Reklame for Svansø og Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*.
En nem dessert er en blondie med en nem skum på toppen. Denne blondie med pecannødder og jordbær-rabarberskum er lavet på hvid chokolade, pecannødder fra Svansø og toppet med en færdig jorbær-rabarberskum fra Skælskør Frugtplantage. Desserten er super nem at lave og kan nemt laves på kort tid. Forbered eventuelt blondiebunden med pecannødder dagen før, og pynt blondien af med jordbær-rabarberskum lige inden servering og pynt med friske jordbær. De kan godt pyntes et par timer før de skal serveres, hvis du vil være i god tid. Opbevar da på køl indtil servering.
Ingredienser til blondie med pecannødder og jordbær og rabarberskum:
Antal personer: 9
Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 30-40 minutter + bage- og køletid
Redskaber: 2 cm tyl*, guldstøv*
Blondie med pecannødder:
- 90 g sukker
- 2 hele æg
- 100 g smør
- 175 g hvid chokolade
- 60 g mel
- 2 håndfulde pecannødder (Svansø)
- 1 håndfuld hvid chokolade
Jordbærskum:
- 2 dl fløde
- 1,5 dl Jordbær og rabarber grød (Skælskør frugtplantage)
- Friske jordbær
- Guldstøv
Fremgangsmåde:
Blondie med pecannødder
- Pisk en luftig æggesnaps af sukker og æg
- Smelt imens smør i en gryde
- Når smør er smeltet, tages det af varmen og så tilsættes den hvide chokolade
- Rør til chokoladen er smeltet i smørret
- Vend herefter smør/chokolademassen i æggesnapsen
- Si herefter mel i dejen
- Beklæd en firkantet form på 18×18 cm med bagepapir
- Hæld dejen deri og drys med knækkede pecannødder og hvid chokolade
- Bag karamelblondien ved 160 grader i 17-20 minutter
- Afkøl i køleskabet inden den skæres ud og spises med jordbærskum
Jordbær og rabarberskum:
- Pisk flødeskum til en blød men fast flødeskum
- Bland jordbær og rabarbergrød i flødebolleskummet
- Kom skummet på en sprøjtepose med en rund til
- Sprøjt skum på blondiebunden og pynt
Velbekomme!
Hvis du er vild med blondiebund og en topping, skal du prøve denne!