Reklameliks er markeret med *.
Denne havtorns tærte med passionsfrugt flødebolleskum er for dem der er til de syrlige og samtidig søde desserter! Tærten er lavet på en sprød mørdejsbund, en havtorns chokolade og en gul passionsfrugt flødebolleskum. Tærterne er de lækreste og syrlige tærter, hvor den søde flødebolleskum passer perfekt til. Tærterne er lavet og bagt i perforerede forme, hvilket gør bundene ekstra sprøde og dejlige. God bagning 🙂
Ingredienser til havtorns tærte med passionsfrugt flødebolleskum:
Antal: 9 stk havtorns tærte
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 2-3 timer
Mørdejsbunde:
- 200 g hvedemel
- 75 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker eller pasta
- 150 g smør
- 1 æg
Havtorns chokolade:
- 1 husblas
- 125 g havtorn (Mine er købt fra frost)
- 125 g mango (Ligeledes købt fra frost)
- 3 spsk vand
- 1/2 lime (saft)
- 1,5 spsk sukker
- 200 g hvid chokolade*
Passionsfrugt flødebolleskum:
- 160 g sukker
- 0,75 dl passions saft (Mit er købt i Coop)
- 2 tsk glucose sirup
- 3 æggehvider (svarende til ca. 90-10 g)
- 1,5 spsk sukker
- Gul pastafarve*
Andet:
- Mynte
Fremgangsmåde:
Mørdejsbunde:
- I en skål blandes mel, sukker og vanilje
- Tilsæt herefter små tern af smør (koldt fra køleskab) og rør ingredienserne sammen til de opnår en smuldret konsistens
- Tilsæt ægget og lad ingredienserne røre sammen til det samler sig
- Kom mørdejen mellem to stykker bagepapir drysset med hvedemel
- Rul dejen ud til 0,5 cm tykkelse og udstik og beklæd dine forme
- Bag mørdejen ved 200 grader alm luft i 8-10 minutter
Havtorn chokolade:
- Udblød husblas i en skål med koldt vand
- I en gryde kommes havtorn, mango, sukker, lime og vand
- Ingredienserne koges til de er helt udblødte hvorefter de stavblendes,
- Si havtornekernerne fra, så det bliver en glat konsistens
- Kom den udblødte husblas i den varme grød og vend det sammen
- Kom chokolade i en skål og hæld den varme havtorne grød over
- Vend ingredienserne sammen
- Hæld havtornchokoladen i de små mørdejsbunde
- Kom resten af havtornchokoladen i små silikone halvkugler og sæt dem på frys (indtil de skal poppes ud ved pyntning)
- Sæt bundene på køl indtil de har sat sig
Passionsfrugt flødebolleskum:
- I en gryde mikses sukker, passionssaft og glucose sirup
- Lad ingredienserne koge op
- Når siruppen har opnået 112 grader piskes æggehvider hvide og luftige med sukker i en skål
- Når siruppen er oppe på 117 grader tages den af varmen og hældes i de piskende æggehvider under kraftig piskning
- Pisk flødebolleskummet indtil det er afkølet 10-15 minutter (alt efter str. skål)
- Kom lidt gul frugtfarve i, hvis du ønsker skummet mere gult
- Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose med en rund tyl (ca. 2 cm)
Pytning af havtorn tærte med passionsfrugt:
- Tag bundene fra køl og placer dem på et ønsket fad
- Pop herefter halvkugle havtorns chokoladerne ud direkte fra fost, og placer dem midt på bundene
- Sprøjt flødebolleskum i små toppe omkring halvkugle formen
- Pynt med mynte
Server med det samme 🙂