Blondie bomber med flødebolleskum og mousse

blondie-bomber-med-flødebolleskum

Reklamelinks er markeret med *.

Disse blondiebomber med flødebolleskum er lavet på en blondiebund med karamelchokolade (en chokolade med karamelsmag). Blondiebunden er udstukket til små cirkler, hvorpå der er placeret en frossen moussebombe lavet på stikkelsbær og rabarber. Som top på det hele er der sprøjtet et godt lag af hindbær flødebolleskum og drysset med hindbærstøv på toppen. Lyder det ikke som en lækker sag?

TIP: Blondiebunden og moussebomberne kan nemt laves på forhånd. Flødebolleskummet piskes og sprøjtes på lige inden servering – eller et par timer før. Stil dem så på køl indtil servering. Velbekomme 🙂

Ingredienser til blondie bomer med flødebolleskum og mousse:

Antal: 8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: 24 cm springform*, udstikker 5 cm*, silikoneforme 4 cm*, sprøjtepose* og rund tyl*.
Tid: 1-2 timer arbejdstid + frysetid

Stikkelsbær og rabarber bomber:
  • 1 blad husblas
  • 50 g stikkelsbær
  • 50 g rabarber
  • 35 g rørsukker*
  • saft fra 1/2 citron
  • 3/4 dl fløde
Blondie:
Flødebolleskum:
  • 110 g sukker 
  • 0,5 dl vand
  • 2 tsk glucose sirup 
  • 2 æggehvider 
  • 1 spsk sukker (til æggehviderne som piskes)
  • 2 spsk frysetørret hindbær*
  • Rød pastafarve* (til at tone den lyserøde farve)

Fremgangsmåde til blondie bomber med flødebolleskum og mousse:

Stikkelsbær og rabarber grød:
  1. Kom husblas i en skål med rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Kom de resterende ingredienser i en gryde og lad det koge til en grød (ca. 15 minutter)
  3. Tilsæt den udblødte husblas til grøden og lad den opløse
  4. Mos herefter de bær der måtte være tilbage let med en gaffel (Purer ikke, da der gerne skal være lidt struktur i moussen)
  5. Lad grøden køle helt ned til ca. 33 grader
Stikkelsbær og rabarber mousse:
  1. Når grøden er ved at nå de 33 grader piskes fløde til en let skum, der stadig kan løbe lidt
  2. Vend så lidt flødeskum i den lune grød og gentag et par gange
  3. Hæld nu resten op i flødeskummet og vend det forsigtigt rundt
  4. Kom moussen på silikoneformen og kom dem på frys (minimum 4 timer)
Blondiebund:
  1. I en gryde smeltes smør
  2. Imens piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps
  3. Når smør er smeltet, tages det af varmen og så tilsættes chokoladen og smelter med
  4. Bag blondiebunden ved 160 grader i 17-20 minutter til den stadig er lidt blød i midten
  5. Afkøl helt
Step 1: Samling af blondie bomber med mousse:
  1. Udstik blondiebunden med udstikkeren til små cirkler
  2. Placer mousse bomber midt på kagen (Se billede)
  3. Lad moussen tø en smule op på køl (Sæt bundene med moussen på køl imens du laver flødebolleskum)
Flødebolleskum:
  1. I en gryde blandes vand, sukker og glucose sirup
  2. Imens blendes eller mordes frysetørret hindbær, til det er blevet som hindbærstøv
  3. Når sirup har opnået ca. 112 grader piskes æggehvider stive i en skål sammen med det ekstra sukker – til de er lyse og skummende
  4. Når sirup har opnået 117 grader tilsættes den i en tynd stråle til de piskende æggehvider
  5. Pisk i ca. 10-15 minutter alt efter skålens størrelse til skummet er næsten pisket helt koldt, sejt og blankt
  6. Herefter tilsættes hindbærstøvet og piskes kort ind i skummet og pastafarve for yderligere lyserød (alt efter behov)
Step 2: Samling af blondie bomber med flødebolleskum:
  1. Kom hindbærskummet på en sprøjtepose med en rund tyl
  2. Sprøjt nu flødebolleskum på bundene, så de får en flot “delle” effekt
  3. Drys med yderligere hindbærstøv
  4. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering (De kan godt forberedes et par timer før dine gæster skal smage)

Velbekomme!

Hvis du er vild med flødeboller eller brownie, så skal du prøve disse flødeboller, eller denne brownie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *