Reklamelinks er markeret med*.
Sommeren kalder på is! Hjemmelavede is med rabarber og flødebolleskum dyppet i chokolade. Opskriften er lavet med en ismaskine, men kan også laves uden og i stedet på frys under omrøring. De hjemmelavede is er blandet med rabarber og flødebolleskum, hvilket giver dem en dejlig konsistens. Isene er dyppet i en hvid chokolade, hvilket giver et sprødt lag. Her er opskriften:
Ingredienser til hjemmelavede is med rabarber og flødebolleskum:
Antal: 9 is
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Isforme* og ismaskine*
Ismasse:
- 4 æggeblommer
- 150 g sukker
- 2 tsk vaniljepasta
- 3 dl sødmælk
- 1,5 dl fløde
Flødebolleskum:
- 1/2 portion af denne opskrift
Rabarbergrød:
- 1/2 portion af denne opskrift (Tilsæt så meget du ønsker til massen)
Chokoladeovertræk:
- 400 g hvid chokolade*
- 100 g ruby chokolade*
- Chokoladepynt
Fremgangsmåde:
Ismasse:
- Pisk en æggesnaps af sukker, æg og vaniljepasta
- I en gryde lunes fløde og sødmælk op til ca. 80 grader
- Når æggesnapsen er lys og luftig hældes mælkemassen i æggesnapsen og piskes sammen
- Kom herefter massen tilbage i gryden og lad massen legere og opnå ca. 83 grader (til den begynder at få lidt konsistens – uden at blive æggestand)
- Kom herefter den lune ismasse i en bøtte og lad den køle helt af inden den skal køres på en ismaskine – eller fryses på frys under omrøring
Flødebolleskum:
- Følg fremgangsmåden for flødebollemassen og kom den i en sprøjtepose eller i en skål
- Opbevar på køl indtil anvendelse
Rabarbergrød:
- Følg fremgangsmåden og afkøl grøden inden den vendes i den næsten færdige og frossen ismasse
Samling af ismasse med flødebolleskum og rabarbergrød:
- Når isen er kørt kold og har en blød konsistens tilsættes flødebolleskum og rabarbergrød (mængde efter behov) og køres ind i ismassen (Hvis den er rørt jævnligt i fryseren blandes den i, når ismassen er fast og kan vendes rundt)
- Kom herefter ismassen i silikone-ispinde forme* og lad isene fryse helt
Chokoladeovertræk:
- Temperer den hvide chokolade og ruby chokoladen og bland disse to så de bliver stribede
- Dyp ispindene deri
- Drys eventuelt med chokoladepynt eller andet ønsket
- Kom isene på frys igen indtil de skal spises
Velbekomme!
Det ser megalækkert ud. Hvis jeg ikke lige ligger inde med vaniljepasta kan jeg så bruge vaniljesukker eller en vaniljestang i stedet for? Og i så fald, hvor meget tror du man skal putte i?
Tusinde tak 🙂 det kan du sagtens. Hvis du bruger stang, vil jeg bruge en 1/2-1 stang, det er alt efter hvor meget du selv synes der skal være af vanilje. Og nok 1 tsk vaniljesukker 🙂