En sommerlig trifli med rabarber og crumble med nødder og chokolade passer perfekt til den hurtige dessert en sommeraften! Opskriften er super nem, og kræver ikke meget forklaring 🙂 Her er den, god dessert!
Ingredienser til trifli med rabarber:
Antal personer: 3-4 personer
Sværhedsgrad: Let
Rabarbergrød:
- 250 g friske rabarber skåret i små stykker
- 75 g jordbær
- Saft fra 1 citron
- 2 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker
Crumble:
- 100 g blødt smør
- 1 spsk sukker
- 100 g grovvalsede havregryn
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk hvedemel
- 1 æggeblomme
- 50 g paranødder
- 50 g karamelchokolade
Andet:
- 2 dl fløde
Fremgangsmåde:
Rabarbergrød:
- Kom alle ingredienser i en gryde og kog en grød (10-15 minutter)
- Afkøl inden samling af trifli
Crumble:
- Bland smør, sukker, mel, havregryn og vanilje sammen
- Tilsæt hakkede paranødder og chokolade
- Fordel på en bageplade i klumper
- Bag ved 175 grader i ca. 8-12 munutter til gylden
- Afkøl
Samling af trifli med rabarber:
- Pisk fløde til en let flødeskum sammen med vaniljesukker
- Fordel skiftevis grød, fløde og crumble i skåle
Server med det samme eller opbevar på køl indtil 🙂
