Safran snegle med marcipan og hvid chokolade

Reklamelinks er markeret med *.

Hvert år i december laver jeg en ny og lækker version af safran snegle med marcipan. Tidligere har jeg lavet snurrer, luciabroed og en safrankringle. Jeg elsker smagen af safran og den passer perfekt sammen med marcipan og hvid chokolade. Safran snegle er super nemme og disse er lavet på en koldhævet dej, som skal hvile på køl natten over, og dagen efter bages de. Super nemt, hvis du gerne vil være lidt på forkant den dag de skal serveres. Opskriften er nem at følge og den er lige her:

Ingredienser til safran snegle med marcipan og hvid chokolade:

Antal: 10 stk
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Kageringe* 9×5,5cm, Kondibøtte*

Safran dej:
  • 2 dl letmælk
  • 0,5 g safran (svarer til en bøtte af dem man kan købe)
  • 2 spsk sukker
  • 10 g gær
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 450 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 65 g smør
Marcipanremonce:
  • 200 g blødt smør
  • 180 g hvidt sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 120 g marcipan
Andet:
  • 50 g hvid chokolade
  • Perlesukker
  • Æg

Fremgangsmåder til safran snegle med marcipan og hvid chokolade:

Safran dej:
  1. Opløs gær i mælken og tilsæt safran (knust), sukker og æg
  2. Tilsæt 3/4 af melet og rør dejen til den begynder at samle sig
  3. Tilsæt så smørret i tern og lad dejen ælte videre
  4. Tilsæt resten af melet og ælt dejen til den bliver glat og blank (10-15 min hvis du har røremaskine)
  5. Smør en kondibøtte* med neutral olie og hæld dejen heri
  6. Sæt dejen på køl i 12-14 timer eller natten over
  7. Efter hævning tages dejen ud og stilles på køkkenbordet i 45-60 minutter inden den rulles ud
  8. Imens dejen tempererer laves remoncen
Marcipanremonce:
  1. Bland sukker, vaniljesukker, smør og marcipan sammen til en ens og smørbar masse
Samling af safran snegle med marcipan og hvid chokolade:
  1. Rul safrandejen ud til en rektangel på et meldrysset bord
  2. Fordel remoncen på overfladen i et jævnt lag
  3. Drys med hvid chokolade
  4. Rul dejen sammen til en pølse
  5. Skær tykke skiver af dejen
  6. Placer hver snegl i en kagering på bagepladen
  7. Lad sneglene hæve i 30 minutter
  8. Pensel safransneglene med sammenpisket æg og dyrs med sukkerperler
  9. Bag dem ved 200 grader almindelig luft i 15-20 minutter – til gyldne
  10. Afkøl og spis!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *