Reklame for Skælskør Frugtplantage. Reklamelinks er markeret med*.
Julen byder på en masse lækre søde sager, kager og desserter som oftest er de samme hvert år. De samme er selvfølgelig rigtig hyggelige at servere igen og igen, men måske du er en af dem der nogle gange trænger til lidt fornyelse til julemaden, og det er her denne kirsebærcheesecake redder dig. Denne kirsebærcheesecake er lavet på brunkagebunde, en cheesecakemasse med kirsebærsauce (pureret) fra Skælskør Frugtplantage. Cheesecaken er toppet med et lag af kirsebærsause fra Skælskør Frugtplantage og pyntet med det fineste sukkerpynt. Opskriften kræver lidt køletid eftersom det er med husblas. Men frygt ej, husblassen bliver opløst i den varme kirsebærsauce og blandes først med de kolde ingredienser, når dens temperatur er faldet til ca. 32 grader – og så sker der ingen uheld. Læs opskriften igennem, og så er det bare igang – velbekomme 🙂
Ingredienser til Kirsebærcheesecake:
Antal: 6 stk (diameter 9 cm)
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 2,5 time arbejdstid + 8-10 timer køletid
Redskaber: Kageringe* 9 cm, Kageplast *, termometer
Kiksebund:
- 250g brunkager (færdigkøbt)
- 80 g smeltet smør
Kirsebærcheesecake masse:
- 4 husblas
- 2,5 dl kirsebærsauce (pureret) Skælskør Frugtplantage
- 600 g flødeost
- 130 g flormelis
- 3 dl fløde
- 2 tsk vaniljepasta*
Kirsebærgele:
- 4 husblas
- 4 dl kirsebærsauce (pureret) Skælskør Frugtplantage
Sukkerpynt:
- 150 g sukker (hvidt)
- 2 tsk glucose sirup
- 0,5 dl vand
Fremgangsmåde til Kirsebærcheesecake:
Kiksebund:
- Blend brunkager i en blender og kom dem i en skål
- Smelt smør og vend det i brunkagerne
- Beklæd kageringene med kageplast indvendigt og placer dem på bagepapir
- Fordel kiksebunden i de seks kageringe og pres bunden fast
- Sæt bundene på køl imens cheesecakemassen forberedes
Kirsebærcheesecake masse:
- Varm kirsebærsauce op i en gryde og udblød imens husblas i rigeligt vand
- Når kirsebærsaucen er lun/varm, tages den af varmen og tilsættes vredet husblas
- Lad kirsebærsaucen køle ned til ca. 32 grader inden den vendes med flødeost og flødeskum
- Når saucen er ved at opnå rette temperatur, piskes flødeost med flormelis og vanilje
- I en anden skål piskes fløde til et meget lind/let flødeskum
- Flødeost og flødeskum vendes sammen
- Tilsæt herefter lidt flødemasse til kirsebærsaucen og gentag et par gange inden den lune masse hældes i den resterende flødemasse
- Fordel herefter kirsebærcheesecakemassen i de 6 kageringe og glat overfladen ud
- Sæt ringene på køl i 6-7 timer (gerne natten over)
Kirsebærgele:
- Når cheesecakes er helt afkølet og faste kan kirsebærgele laves
- Udblød husblas i vand
- Varm kirsebærsauce i en gryde og tag det af varmen, når det begynder at boble
- Kom vredet husblas i saucen og lad det afkøle inden det hældes ovenpå cheesecakemassen
- Fordel kirsebærgeleen på de små cheesecakes og sæt dem på køl til geleen har sat sig
Sukkerpynt:
- Smelt sukker, vand og glucose i en gryde og lad det opnå temperatur til ca. 150 grader
- Tag herefter karamellen af varmen og brug en gaffel til at strø karmellen ud over bagepapir – så det opnår fine, tynde og hvide karamelstriber som kan samles til en sukkerklump
Servering af kirsebærcheesecake:
- Befri cheesecakes fra kageplast og kageringe
- Placer kirsebærcheesecake på et ønsket fad eller tallerken og pynt med sukkerpynt
- Server med det samme
Velbekomme!