Hjemmelavede klatkager med appelsinsirup

Reklame for Dansukker. Reklamelinks er markeret med *.

Hjemlig hygge i juletiden er noget af det bedste jeg ved. Mørket, stearinlys og hjemmelavede klatkager er min evige længsel, når efteråret sætter ind med de mørke og til tider lidt triste vejr. Disse hjemmelavede klatkager er lavet på en rest risengrød, som jeg havde tilovers fra den anden aften. Hvis du blot har en lille rest tilbage, så tilpas den de resterende ingredienser. Disse klatkager med appelsinsirup er en dejlig lille snack, som kan serveres til enhver lejlighed i julen. For hvem kan ikke lide hjemmelavede klatkager? Disse hjemmelavede klatkager med appelsinsauce er udviklet med produkter fra Dansukker, som jo nærmest inviterer til en masse julebag. I disse er der anvendt Øko sukker og Øko flormelis.

Opskriften er super nem på både klatkagerne og appelsinsirup, så det er bare at komme igang 🙂

Ingredienser til hjemmelavede klatkager med appelsinsirup:

Antal: ca. 15 mellem stk (afhængig af størrelse)
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 1,5 time

Hjemmelavede klatkager:
  • 5 æg
  • 3 spsk sukker (Øko – Dansukker)
  • 1/2 dl mælk
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk vanilje ekstrakt
  • 3,5-4 dl mel
  • 800-900 g færdig risengrød (Se opskrift her)
Appelsinsirup:
  • 2 appelsiner
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker (Øko – Dansukker)
  • 1 tsk vaniljepasta
  • Flormelis til drys (Øko – Flormelis)

Fremgangsmåde til hjemmelavede Klatkager med appelsinsirup:

Hjemmelavede klatkager:
  1. I en skål piskes æg, sukker, vanilje, vaniljeekstract og mælk sammen.
  2. Herefter tilsættes mel, som røres ud i massen
  3. Vend herefter risengrøden i lidt efter lidt, så du får rørt klumperne af den faste risengrød ud
  4. Varm en pande med massere af smør og steg klatkagerne deri
  5. Gentag med den resterende dej
Appelsinsirup:
  1. I en gryde presses saft fra 1/2 appelsin
  2. Tilsæt sukker, vaniljepasta og vand
  3. Pil appelsinerne og skær dem ud i skiver og tilsæt ingredienserne i gryden
  4. Lad ingredienserne koge op til væsken begynder at reducere en smule og derved opnå en lidt tykkere konsistens som sirup
  5. Si appelsinkød fra og kom siruppen på en flaske til servering
  6. Spis sammen med de hjemmelavede klatkager

Velbekomme og glædelig jul 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *