Nem islagkage med brownie og blåbær

Reklame for Svansø. Reklamelinks er markeret med *.

En nem islagkage med brownie og blåbær må være den helt rigtige dessert-kage til en aften med gæster. Denne nemme islagkage er lavet på en klæg browniebund med chokoladestykker og valnødder fra Svansø. Ismassen er lavet på en blanding af fløde og kondenseret mælk, som er pisket cremet og luftig. Den luftige ismasse er blandet med en blåbærkompot lavet på blåbær, som jeg selv har plukket i de norske fjelde og akaciehonning fra Svansø. Blåbærismassen er støbt på browniebunden i en kagering med kageplast og dernæst frosset ned til den er helt frossent. Efter frys pyntes islagkagen og serveres derefter.

Ismassen kan nemt laves med en anden form for bær, hvis man ikke ønsker blåbær. Ligeledes kan desserten nemt laves mange dage forinden den skal serveres, da den blot skal opbevares på frys indtil pyntning. God arbejdslyst 🙂

Ingredienser til nem islagkage med brownie og blåbær:

Antal Personer: 10 personer
Sværhedsgrad: nem
Arbejdstid: 1-1,5 time (plus bage – og frysetid)
Redskaber: Kagering – justerbar til 17,5cm, Firkantet form 18×18 cm, Kageplast*

Browniebund:
Blåbærkompot:
  • 120 g blåbær
  • 40 g akaciehonning (Svansø)
Ismasse:
  • 0,5 l fløde
  • 1 dåse kondenceret mælk (ca. 400 g)
Pynt:
  • Hvide chokoladekugler
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til nem islagkage med brownie og blåbær:

Browniebund:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af sukker og æg
  2. Imens smeltes smør i en gryde
  3. Når smør er smeltet tilsættes den hakkede mørke chokolade og smeltes i smørret – tag det af varmen
  4. Vend herefter smør/chokolade i æggesnapsen
  5. Si herefter mel i massen
  6. Hak nødder og den resterende chokolade og vend det i browniedejen
  7. Beklæd en firkantet form på 18×18 cm med bagepapir
  8. Hæld dejen deri
  9. Bag browniebunden ved 160 grader i 17-20 minutter
  10. Afkøl helt inden den udstikkes og samles med ismasse
Blåbærkompot:
  1. Kom blåbær og honning i en gryde
  2. Kog det op til blåbær er kogt ud
  3. Afkøl kompotten helt inden den vendes sammen med ismassen
Ismasse:
  1. Inden ismassen laves udstikkes browniebunden i en kagering med diameter på 17,5cm
  2. Placer browniebunden på et nyt stykke bagepapir, sæt kageringen omkring og beklæd den indvendigt med kageplast og sæt den til side
  3. Kom fløde og kondenseret mælk i en skål og pisk den i 5-10 minutter til piskeriset trækker striber efter sig i flødemassen
  4. Vend herefter den kolde blåbærkompot i flødeskummet
  5. Kom hele ismassen ovenpå browniebunden og fordel den jævnt
  6. Sæt islagkagen på frys i 8-12 timer, så den er helt frossen
  7. Når islagkagen er helt frossen drysses hvide chokoladekugler ud på hele islagkagen og pyntes med rød Skovsyre
  8. Lad islagkagen tø let op på køl (i køleskabet) i 15-20 minutter og server herefter med det samme

Velbekomme!

Hvis du er vild med islagkager, skal du også prøve denne islagkage med cookie dough.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *