Islagkage med cookiedough og brownie

Her i sommerperioden findes der ikke noget bedre end is, og hvad med en islagkage lavet ovenpå en skøn brownie? Endnu bedre begge dele sammen med cookie dough? Jeg er fan! Jeg elsker denne kombination af en blød og cremet is, hvori der er stykker af cookie dough. Alt sammen ovenpå en smovset browniebund fyldt med massere af chokolade. Jeg har brugt min ynglingschokolade fra Callebaut (reklame). Denne Islagkage kan nemt laves flere uger i forvejen, hvis du vil lave desserten til gæster – og du gerne vil være på forkant. Følg blot opskriften som står i den rette rækkefølge. Du eller dine gæster vil ikke fortryde, at de har spist den! MUMS! Her er opskriften:

Ingredienser til islagkage med cookiedough og brownie:

Antal personer: 8-10 personer
Størrelse på forme: 18 cm diameter
Sværhedsgrad: Mellem

Cookiedej:

  • Halvdelen af denne opskrift, dog uden krymmel

Ismasse:

  • 5 æggeblommer
  • 100 g brun farin
  • 2 dl fløde
  • 200 g skyr
  • 1 tsk vaniljepasta
Brownie:
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 110 g smør
  • 40 g mørk chokolade (54,5 % Callebaut)
  • 70 g chokolade (80 % Callebaut)
  • 100 g mel
  • 3/4 tsk salt
  • 30 g chokolade til pynt (80 % Callebaut)
  • 100 g GOLD Chokolade fra Callebaut til pynt
Pynt:
  • 50 g mørk chokolade (80 % Callebaut)
  • Karamelkugler
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til Islagkage med cookiedough:

Cookiedough:
  1. Lav Cookiedough efter fremgangsmåden – Klik på opskriften.
  2. Stil cookiedough på køl imens ismassen laves
Ismasse:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af sukker, vaniljepasta og æg
  2. Pisk herefter en let flødeskum
  3. Vend flødeskum i æggesnapsen
  4. Vend slutteligt skyr i ismassen
  5. Kom ismassen i en silikoneform med diameter, 18 cm (du kan bruge en springform med kageplast i midten, hvis du ikke har en silikoneform -hav blot samme størrelse form på både ismasse og browniebund)
  6. Drys med cookiedough stykker i ismassen og sæt ismassen på frys
  7. Lav brownien, så den også kan sætte sig og køle de timer isen sætter sig helt
Brownie:
  1. Pisk en luftig æggesnaps af sukker og æg
  2. Imens smeltes smør og chokolade i en gryde
  3. Vend den smeltede smør og chokolade i den luftigt piskede æggesnaps (undgå at slå luften ud af æggesnapsen)
  4. Vend en blanding af salt og mel i æggesnapsen
  5. Drys med 2/3 chokolade (80% og GOLD chokolade) og vend browniedejen rundt
  6. Hæld Browniedejen i en springform beklædt med bagepapir (Diameter: 18 cm)
  7. Drys med den resterende 80% og GOLD chokolade på toppen af brownien
  8. Bag brownien ved 190 grader alm ovn i ca. 25 minutter (den skal have sat sig uden at være helt bagt i midten – da den sætter sig helt på køl)
  9. Sæt brownien på køl indtil isen er helt frossen og læg derefter disse to sammen
Samling af islagkage med cookiedough og brownie:
  1. Placer browniebunden på det ønskede fad
  2. Befri ismassen fra form og placer ovenpå brownien med bunden opad, så man kan se cookiedough stykker på toppen
Pynt:
  1. Smelt chokoladen og kom den i en sprøjtepose, så du kan sprøjte pynt på islagkagen
  2. Pynt med Karamelkugler og Rød Skovsyre (eller andet, hvis du ønkser)
  3. Spis med det samme eller stil på fry indtil den skal serveres
  4. Når den serveres skal den stå 5-10 minutter i køleskabet (og tø meget lidt op) inden den skæres i, for at den kan skæres igennem.

Velbekomme!

Islagkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *