Drømmekage snegle – luksus snegle

Jeg elsker drømmekage og snegle og tænkte derfor at disse to måtte være en skøn kombi! En lækker blød snegl med den blødeste drømmekagefyld af kokosmel fra Svansø (reklame), brun farin og smør! Mums! Sneglene laves som almindelige snegle på en blød gærdej som rulles ud og fyldes med en god remonce. En remonce med lidt kokos. Og så toppes hele molevitten med en blød drømmekage fyld af massere af sukker, smør og kokosmel, som bages med lige til sidst, inden sneglene er bagt helt færdige.

Sneglene er bagt opad hinanden så de bliver ekstra bløde og saftige. På den måde får du de bedste snegle, hvis du spørger mig.

Ingredienser til drømmekage snegle:

GÆRDEJ: 
  • 2,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl vand 
  • 50 g gær 
  • 4 spsk sukker 
  • 1 æg 
  • 900 g mel (ca)
  • 1/2 tsk salt 
  • 50 g smør
REMONCE: 
  • 200 g blødt smør 
  • 130 g sukker 
  • 130 g brun farin
  • 1 tsk vanilje
  • 50 g kokosmel fra Svansø (reklame)
  • 2 håndfulde hvid chokolade (1 håndfuld til hver rektangel)

Drømmekagefyld:

  • 150 g smør
  • 250 g brun farin
  • 150 g kokosmel fra Svansø (reklame)
  • 1 dl mælk

Fremgangsmåde til drømmekage snegle:

Gærdej:

  1. Lun mælk og vand til den er fingervarm
  2. Opløs gær i den lune masse og tilsæt herefter sukker og æg og lad det mikse sammen
  3. Bland mel og salt og tilsæt til det våde og ælt dejen til den er blød og smidig (Hvis du er heldig at have en røremaskine, lad den gerne køre i 10-15 minutter, til dejen bliver smidig og elastisk)
  4. Tilsæt herefter smør i tern og lad dejen blande dette sammen 
  5. Sæt dejen til hævning i 1 time med et fugtigt viskestykke over 
  6. Imens laves remonce og drømmekagefyld gøres klar  

Remonce:

  1. Bland sukker, vanilje, farin, kokos og smør i en skål med en gaffel til en blød remonce 
  2. Lad den stå indtil den skal smøres ud på dejen

Drømmekagefyld:

  1. Smelt smør og sukker i en gryde ved medium varme
  2. Tilsæt kokos og mælk og lad dette smelte sammen
  3. Når drømmekage toppingen er varmet godt igennem tages den af varmen og holdes lun til den skal hældes over sneglene

Samling af drømmekage snegle:

  1. Rul dejen ud til en stor rektangel (del evt. dejen i to dele)
  2. Smør kokosremonce ud på hele dejen og drys med hvid chokolade
  3. Rul dejen sammen til en snegl 
  4. Skær 2,5 cm skiver af dejrullen 
  5. Placer rullerne med 1 cm afstand fra hinanden og siderne af formen 
  6. Lad dem efterhæve i 30-35 minutter (til de er vokset til næste dobbelt størrelse
  7. Bag dine drømmekage snegle ved 210 grader alm ovn i 15 minutter til let gyldne, hvorefter drømmekagefyldet hældes på
  8. Drømmekage sneglene bages yderligere 5-10 minutter i ovnen til toppingen bliver let gyldent og begynder at boble
  9. Tag drømmekage sneglene med drømmekage topping ud af ovnen og lad dem køle af, inden de trækkes fra hinanden
  10. Server med en god kop kaffe til (Kan evt. fryses ned, de er gode at tage op til pludselige gæster)

Velbekomme!

3 thoughts on “Drømmekage snegle – luksus snegle

  1. Hej Nanna. Super lækker opskrift, som jeg glæder mig til at prøve. 🙂
    Jeg kan se på billederne, at den hvide chokolade skal tilføjes sammen med remoncen. Men jeg tror du har glemt at skrive det i opskriften. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *