Karamel stykker med knas

Karamel stykker

Jeg har længe tænkt over at lave nogle lækre karamel stykker med knas, lavet på chokolade, cornflakes og en blød karamel. Chokoladen blandes med smør, cornflakes og mandler og presses i ønsket form. Den bløde karamel laves af kondenseret mælk sammen med smør og sirup. Denne tager 50-60 minutter, da karamellen skal sætte sig ved omrøring under lav varme.

I disse små karamel stykker med knas har jeg brugt hhv. 57,5 % chokolade, mælkechokolade og GOLD chokolade fra Callebaut (reklame), som jeg har et vidunderligt samarbejde med. Jeg elsker deres chokolade, og den er super nem at anvende, da du blot kan hælde chokoladeknapperne lige ud af posen. Intet hakken og svineri på et skærebræt og chokolade ud over det hele. Min ynglingschokolade er GOLD chokolade, som smager af et hint af karamel. Jeg bruger den hver gang jeg kan komme til det og denne opskrift er ikke en undtagelse.

Nu til opskriften, som ikke kræver raketvidenskab men blot lidt tålmodighed med karamellen. TIP: Sørg for at have en helt ren gryde til at koge karamellen i, da urenheder kan give krystaller i karamellen. Silikoneformen jeg har brugt er fra Silikomart og er 18 cm i diameter. Den kan både tåle varme og kulde – vildt smart om det er til mousser, is eller kager!

Ingredienser til Karamel stykker med knas:

Antal: 16-20 stykker
Sværhedsgrad: Nem

Chokoladebund:
  • 250 g mørk chokolade (57,5 % Chokolade fra callebaut)
  • 75 g lys mælkechokolade fra Callebaut
  • 70 g smør
  • 75 g hakket mandler
  • 100 g cornflakes
  • nip salt
Karamel:
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 65 g lys sirup
  • 55 g smør
Pynt:
  • 100 g GOLD Chokolade (karamelchokolade)
  • 40 g mælkechokolade fra Callebaut
  • 10 g mandler

Fremgangsmåde til karamel stykker med knas:

Chokoladebunde:
  1. Smelt smør og chokolade i en gryde
  2. Tilsæt cornflakes og hakkede mandler
  3. Bland sammen til alt er blandet godt
  4. Pres chokolademassen ned i en rund silikoneform (så du nemt kan poppe den færdige karamelbund ud), så der ikke er mange huller tilbage
  5. Kom chokoladebunden på køl indtil karamellen er kogt færdig
Karamel:
  1. Bland kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde
  2. Lad massen blive varm i 2-5 minutter og skru derefter komfuret ned på 1/3 af højest (min stod på 3 ud af 9)
  3. Rør med jævne mellemrum indtil du opnår en tyk, brun karamelmasse som sætter sig, hvis du dypper en ske i det (mit tog ca. 50-60 minutter)
  4. Tag chokoladebunden fra køl og hæld karamelmassen ovenpå chokoladebunden og sæt på køl igen indtil den har sat sig helt
Pynt:
  1. Smelt chokolade og drys over karamelmassen i ønsket mønster
  2. Drys med hakkede mandler
  3. Skær ud i ønskede karamel stykker eller server hel, så folk selv kan skære stykker
  4. Opbevar på køl i 1-2 uger

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *