Sund vaffelguide til nordisk vaffeldag

Quinoa vafler

Nordisk vaffeldag siger du? Det er nemlig, rigtig! På søndag er det nordisk vaffeldag – en dag som er fyldt med vafler fra morgenmad, frokost og til aften – og endda til dessert! Er der noget der kunne være bedre? Jeg elsker vafler, og finder stor glæde i at kunne spise vafler til flere af dagens måltider. Morgenmad spiser jeg gerne mine vafler med frisk frugt og skyr. Til dessert kan jeg finde på at gøre vaflen ekstra syndig med lidt is til og eventuel en hjemmelavet karamelsauce til. Til frokost tilsætter jeg eventuelt lidt kødpålæg og salat og vupti, så har du en perfekt sandwich. Den nedenstående quinoavaffel er perfekt til alle måltider, og kan både bruges i det salte som søde køkken. Vafler kan jo sagtens laves i sunde versioner som usunde versioner. For at kunne lave nogle lækre vafler, kræver det et godt vaffeljern. Jeg har derfor linket til nogle vaffeljern jeg selv ønsker mig eller tænker jeg skal have nogle i samme stil. Der er dette vaffeljern i hjerteformede vafler. Vaffeljernet som laver belgiske vafler. Nedenfor finder du en vaffelguide på tre af mine ynglings sunde vaffelopskrifter.

 

Sund vaffelguide til nordisk vaffeldag:

img_7172

Vafler med quinoa, er nogle sprøde og søde vafler helt uden mel og sukker. Vaflerne er perfekte at spise til morgenmad, snack eller til den sundere dessert. Vaflerne er som navnet siger fyldt med quinoa, hvilket givet lidt ekstra bid i konsistensen. Vaflen smager godt både med marmelade, sukker eller frisk frugt. Prøv den, hvis du også har lyst til en lidt anderledes vaffel.

 

img_5382

Choko bananvafler, har den sødeste smag af chokolade samtidig med at de er sunde. Vaflerne er fyldt med gode sager som banan, æg og havregryn hvilket gør den ekstra mættende og ekstra perfekte til et måltid. En perfekt vaffel på en vaffeldag.

 

img_4959

Bananvafler uden sukker og mel, er de blødeste og sødeste bananvafler som smager afsindig syndig som var det vafler fyldt med sukker og smør! Igen er dette en vaffel der er perfekt som snack i tasken eller til den sunde aftendessert.

Er du mere til pandekager? Så skulle du tage og klikke ind på min pandekageguideDer finder du opskrifter på både sunde og usunde pandekager! MUMS!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *