Sund vaffelguide til nordisk vaffeldag

Squashkage med cremecheese frosting

Squashkage

Er der en kage jeg virkelig godt kan lide er det squashkage. Jeg elsker kanel og den bløde konsistens squash giver i kagen. Når jeg bager kager bruger jeg desuden finax nye kagemel, som er lavet til kager. Kagemel indeholder et lavere glutenindhold og gør din kage dejlig luftig og saftig kage. En squashkage bliver bestemt ikke dårligere af at blive lavet dagen inden den skal spises – det gør den kun mere saftig med frostingen i. Kagen kan sagtens gemmes på køl i nogle dag, hvis altså den ikke bliver spist op inden 🙂

Squashkage kan for mig serveres året rundt ligesom gulerodskage, og det er en kage som alle kan lide. Og hey, så er der jo grøntsager i, så den kan kun tale for at blive lavet. Her er opskriften:

 

Ingredienser til squashkage med cremecheese frosting:

(5-7 personer)

Squashkage:

  • 150 g brun farin
  • 3 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 75 g solsikkeolie
  • 100 g mel (kagemel fra finax)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt (fint)
  • 2 store tsk kanel
  • 225 g revet squash

Frosting:

  • 250 g blødt smør (stuetempereret)
  • 260 g flormelis
  • 100 g flødeost (neutral)

Fremgangsmåde til squashkage med cremecheese frosting:

Squashkage:

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps
  2. Vend solsikkeolien i æggesnapsen
  3. I en anden skål blandes kagemel, salt, bagepulver og kanel
  4. Si det tørre i æggesnapsen og vend roligt rundt til en ensartet masse
  5. Vend til sidst revet squash i dejen
  6. Beklæd bunden af en 16 cm springform med bagepapir
  7. Hæld squashdejen i springformen og bag din squashkage ved 190 grader i 35-40 minutter – til hvis du stikker en nål i kagen og dejen ikke hænger ved
  8. Lad din squashkage køle helt af før du kommer frostingen på kagen

Frosting og samling af kage:

  1. Pisk smør til en luftig og lys masse
  2. Tilsæt flormelis og pisk videre til massen er helt luftig
  3. Tilsæt flødeost til cremen og pisk kortvarigt – hvis du pisker for meget, bliver frostingen tynd
  4. Kom frostingen på sprøjtepose med en ønsket tyl
  5. Halver squashkagen i to og sæt små dutter af frosting på den nederste bund
  6. Placer den anden halvdel af squashkagen oven på frostingen og gentag på toppen af kagen med frosting
  7. Pynt med ønsket pynt og server med det samme

Velbekomme!

 

Reklame for Finax kagemel

Squashkage img_7619 img_7620

   

2 kommentarer

  • Vil det have en betydning, hvis man lader kagen stå natten over i køleskab inden servering?

    Mvh. Christina Thea Hansen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det vil det bestemt ikke. Du kan eventuelt vente med at sprøjte frostingen ud på kagen, men hvis du ikke venter med dette, er den også helt fint – og måske endda endnu mere smovset 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund vaffelguide til nordisk vaffeldag