Jordbærsnitter

Syndig saltkaramel

img_4894

Karamel kan bruges til så meget! Jeg elsker det på, is, vafler, grød og endda til bare at spise direkte af skålen! Er du også en af dem, der virkelig ikke kan modstå karamel, så skal du prøve denne enkelte opskrift:

 

Ingredienser:

0,5 l karamel (en god stor portion)

  • 400g sukker
  • 1 tsk glukose sirup
  • 2,5 dl fløde
  • 50 g smør
  • salt (ca. 1 nip)

Fremgangsmåde:

  1. Smelt sukkeret i en gryde med høj kant ved medium varme. (Her kan det godt lugte en smule brændt selvom det ikke er, men bare hold øje løbende, og så burde der ikke ske noget)
  2. I en anden gryde varmer du fløde og glukose sirup til lige under kogepunktet.
  3. Når sukkeret er smeltet og fløden varmet, hælder du fløden over i det smeltet sukker over flere omgange og underomrøring.
  4. OBS: her bobler det op, derfor er det godt med en lidt høj gryde.
  5. Når fløden er vendt ind i det smeltede sukker, tilsætter du smør i små tern og rører med.
  6. Tilsidst tilsætter du salt efter smag.
  7. OBS: Hvis du har fået lidt sukkerkrystaller i karamellen, kan du si den, og så får du en helt blød karamel uden sukkerklumper.
  8. Karamellen afkøles og bruges til alverdens ting. Tilbehør til vafler, brownie, chiagrød eller andet. (Klik på den fede skrift, så kommer du videre til mine opskrifter.

Velbekomme!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærsnitter