Hjemmelavet pålægschokolade

Hjemmelavet pålægschokolade

Når jeg tempererer chokolade har jeg oftest en lille smule tilbage, som jeg ikke bruger. I stedet for at smide denne lille rest chokolade ud, hælder jeg den ud på et stykke bagepapir og smører den tyndt ud til pålægschokolade. Jeg er vild med mørk chokolade og have netop en rest 70 % smeltet chokolade tilovers og jeg lavede derfor en omgang hjemmelavet pålægschokolade. Hvis du bedre kan lide lys mælkechokolade er det selvfølgelig bare at bruge en lækker lys chokolade. Her skal du dog ved temperering være opmærksom på at den højest må opvarmes til 45 grader og derefter nedkøles med chokolade til 30-31 grader. Men frygt ikke – det er ganske enkelt. Var bare varsom med at give den for længe af gangen i mikroovnen – så skal det nok gå! Og skulle det nu “gå galt” – så tror jeg at en pålægschokolade uden det helt store knæk nok skal smage mindst lige så godt – især på en lun bolle hvor den alligevel smelter.

Jeg elsker en nybagt bolle med et tyndt lag hjemmelavet pålægschokolade på. Chokoladen kan desuden gemmes på køl i en beholder – så er den hjemmelavet pålægschokolade nem at hive frem til næste brunch. Hvis du ikke har en rest, men bare vil kaste dig ud i at lave pålægschokoladen selv, så følg med her:

 

Ingredienser til hjemmelavet pålægschokolade:

  • 100 g mørk chokolade (70 %)

Fremgangsmåde til hjemmelavet pålægschokolade:

  1. Hak chokoladen fint og kom 2/3 i en skål, som kan tåle mikroovn
  2. Smelt chokoladen ved jævnlig omrøring ca. hver 15-20 sekund indtil chokoladen har ca. 48-50 grader
  3. Kom herefter den resterende del op i chokoladen og lad den blive kølet ned til ca. 31-32 grader.
  4. Fordel chokoladen på et stykke bagepapir og smør det helt tyndt ud
  5. Kom chokoladen på køl indtil den er helt størknet
  6. Knæk chokoladen i små stykker som er perfekte til en nybagt bolle

Velbekomme!

 

Det hjemmelavet pålægschokolade er perfekt til nybagte boller, og hvad med at prøve mine ynglingsboller: havregrødsboller med gulerødder? Eller måske Fødselsdagsboller eller koldthævede boller med manitobamel?

 

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_7364

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *