Havregrødsboller med gulerødder

havregrødsboller

Jeg har altid disse havregrødsboller boller i fryseren. Disse havregrødsboller med havregrød og gulerødder er et hit. Den bliver altid saftig og god og kan spises til hver en tid. Det afgørende i disse havregrødsboller er de revne gulerødder, som modvirker at det bliver en tør bolle. De giver fugt til dejen og desuden en dejlig sød smag. Derudover er det en meget klistret dej, som er let at smække sammen en dag, hvor man lige ønsker en god eftermidagsbolle. Lidt hævetid, lidt bagetid og vupti, så har du nogle perfekte Havregrødsboller med gulerødder. Prøv dem, du bliver populær!

Indgredienser til havregrødsboller med gulerødder: 

Antal: 15-18 mellem størrelse havregrødsboller
Sværhedsgrad: Let

  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vand
  • 50 g gær
  • 1,5 spsk sirup
  • 2 tsk salt
  • 5 dl mælk
  • 1,5 dl olie (smagsneutralt)
  • 4 gulerødder (revet fint)
  • 2 håndfulde solsikkekerner eller andre kerner
  • 400 g grov mel
  • 500-650 g alm hvedemel

Fremgangsmåde til havregrødsboller med gulerødder: 

1. Start med at have en havregrød af havregryn og vand, og lad den køle.

2. Put gær i røreskål, og tilsæt sirup og salt, så gæret opløses og bliver en flydende masse.

3. Tilsæt herefter mælk til gæren, og rør rundt – tilsæt havregrøden.

4. Tilsæt nu de revne gulerødder, kerner og olie, og lad nu røremaskinen blande disse.

5. Tilføj nu det grove mel og lad dejen røre rundtur par minutter.

6. Tilføj nu hvedemel lidt af gangen. Hold hellere lidt igen, da dejen skal være klistret. Det er en dej, som skal sætte af med en ske på bagepladen.

7. Lad nu dejen hæve i 1 til 1,5 time.

8. Tænd ovnen på 190 grader varmluft og bag bollerne i 14-16 minuter til gyldne.

Nyd med smør og en god kop kaffe!

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne min Instagram profil, hvor der løbende kommer opdateringer om nye opskrifter: @Nannabroe

img_4653 img_4654

2 thoughts on “Havregrødsboller med gulerødder

  1. Hjælp , Jeg kunne slet ikke få min boller bagt færdig. De har nu været i ovnen 30 min . Bager lige lidt mere2 min ad gangen og ser.
    Hvad tror du er gået galt?

    1. Jeg har selv oplevet, hvis man kommer for lidt hvedemel i, at de ikke vil bage færdig. En anden mulighed kan også være, at du har hældt for varm en masse ned over gæren, og at du så har “dræbt” gæren?
      Det er umiddelbart det jeg kunne forestille mig 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *