Den bedste Raw Brownie - sundere kage alternativ

Koldthævede boller med manitoba mel

Koldthævet-boller-med-manitobamel

Hvad er bedre, på en weekends morgen, end at få nybagte boller? En sprød og saftig en af slagsen? Disse koldthævede boller er der kræset ekstra meget om og indeholder ikke engang surdej! Tænk en så god bolle uden surdej! Disse boller indeholder manitoba mel, hvilket giver en ekstra sprød krumme og saftigt indre! Dejen kan laves aftenen før du skal bruge dem, og så skal dejen ellers bare passe sig selv på køl natten over. Hvor nemt er det lige? Er du klar til at få lækre nybagte boller i morgen? Her er opskriften:

Ingredienser til koldthævede boller med manitoba mel:

(12 boller)

  • 5 1/2 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 3 tsk salt
  • 1/2 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt
  • 400 g manitobamel (Finax)
  • 50 g ølandshvedemel (Finax)
  • 300 g hvedemel
  • Mel til at hælde dejen ud på bordet

Fremgangsmåde til koldthævede boller:

  1. Opløs gær i vand sammen med salt
  2. Tilsæt tykmælk og rør rundt
  3. Tilsæt manitoba mel, ølandshvedemel og halvdelen af hvedemelet
  4. Lad dejen ælte ved mellem hastighed i 5 minutter hvorefter det resterende mel tilsættes og der æltes videre i yderligere 10-15 minutter til at dejen begynder at trække “tråde”
  5. Dejen er klistret og må gerne ende med at trække tråde når du rør i den og så er den klar
  6. Sæt nu dejen i køleskabet natten over
  7. Dagen efter tages dejen fra køl
  8. Dejen foldes forsigtigt med en dejskraber i skålen, lidt dej af gangen
  9. Lad nu dejen stå en times tid på køkkenbordet
  10. Opvarm en ovn med bagesten på 250 grader varmluft
  11. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og skær ønskede stykker af dejen
  12. Du vil se hvorfor det kræver lidt mel, da dejen er meget klistret
  13. Skru ovnen ned på 225 grader varmluft
  14. Kom dejstykkerne på bagepapir og løft dem ind på bagepladen med bagepapiret under hele bagningen
  15. Lad bollerne bage i 15-18 minutter til de er gyldne og sprøde
  16. Lad bollerne afkøle en smule inden du skærer dem op

Velbekomme!

 

Har du brug for en lækker marmelade til bollerne? Så se med her:

Jordbær rabarbergrød

Blåbarmarmelade med julesmag

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Koldthævet-boller-med-manitobamel Koldthævede boller

// Reklame for Finax//

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste Raw Brownie - sundere kage alternativ