Flødeboller må være en af mine ynglingskager sammen med cookies, og derfor måtte de to kager kombineres. Disse flødeboller er lavet på udstukket cookiebunde, en passionsfrugt skum og mørk chokolade. Mums ikke?
Ingredienser til flødeboller med passionsfrugt og cookie:
Antal: 21 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Redsksber: Springform 24 cm, udstikker 3cm, rund tyl 2 cm, sprøjtepose, termometer
Cookiebunde:
- 130 g smør smeltet
- 100 g brun farin
- 80 g sukker
- 1 æg
- 220 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1 nip salt
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g blandet chokolade efter ønske
Flødebolleskum:
- 150 g sukker
- 50 g glucose sirup
- 0,8 dl passionssaft (svarende til 150 g frosne passionsfrugtkugler – købt i Føtex)
- 2 æggehvider
- 2 spsk sukker
Chokoladeovertræk:
- 350 g mørk chokolade (55%)
Fremgangsmåde:
Cookiebund:
- Pisk smeltet smør, sukker, vaniljesukker og brun farin sammen
- Tilsæt æg og pisk til det begynder at lysne og tykne en smule
- I en anden skål blandes mel, natron og salt
- Tilsæt nu de tørre ingredienser til massen og rør rundt til den får en blød konsistens
- Tilsæt chokolade
- Fordel i springformen (24 cm)
- Bag ved 15-18 minutter – til gylden ved 175 grader alm luft
- Afkøl helt på køl inden den udstikkes til bunde
Flødebolleskum:
- For at kunne anvende passionsfrugtsaft blender jeg de optøede passionsfrugter i en blender og sier det hele fra hinanden, så væsken kan anvendes
- I en gryde blandes sukker, passionsfrugtsaft og glucosesirup
- Kog ingredienserne op til 118 grader
- Imens massen koger piskes æggehvider med sukker til de opnår en hvid og luftig konsistens
- Når sukkeret har opnået rette temperatur hældes det i æggehvidemassen under kraftig piskning
- Pisk flødebolleskummet indtil det er næsten afkølet og luftig konsistens
- Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose med en rund tyl
Samling af flødeboller med passionsfrugt og cookie:
- Udstik cookiebunde med en udstikker på ca. 3 cm
- Sprøjt flødebolleskum på bundene
- Lad flødebollerne stå ved stuetemperatur i 1-2 timer og sætte sig, så bliver de lettere at dyppe i chokoladen (kan også godt dyppes med det samme)
- Smelt (eller temperer) den mørke chokolade (maks 32 grader) og dyp flødebollerne deri
- Drys med ønsket pynt
- Opbevar på køl
Velbekomme!
Hvis du er lige så vild med flødeboller som jeg, skal du tage at se de mange flødebolleopskrifter der findes på bloggen HER!