Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med *
Med ikke længe til nytår skal der selvfølgelig forberedes en ægte nytårs dessert. En eksplosion af en chokoladebombe med brownie passionsfrugt og is lavet i en guldstøbt julekugle. Julekuglen, som er 12,5 cm i diameter er modtaget fra Callebaut – denne vil ikke blive sat til salg, men derimod en på 7,5 cm vil kunne købes hos diverse forhandlere.
Desserttallerkenen er en sand nytårsdessert med passionsfrugt der springer i munden sammen med den bløde brownie og is med karamel. Opskriften kan nemt forberedes over et par dage og gerne et par dage forinden servering – så kan du være i god tid både med kage og chokoladeskaller og blot samle på nytårsaften.
Til servering kan dine gæster selv banke hul på julekuglerne og spise sig igennem en eksplosion af brownie, passion og is. Hvis du ønsker ekstra luksus kunne der serveres en varm chokoladesauce til af chokolade og fløde.
Ingredienser til Brownie passionsfrugt og is:
Antal personer: 4
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: 6,5 cm udstikker
Tid: 3-4 timer + hviletid/frysetid
BROWNIE:
- 110 g smør
- 170 g mørk chokolade
- 150 g sukker
- 3 små æg (eller 2 store)
- 100 g hvedemel
- 1 nip salt
- 50 g Gold chokolade*
Passionsfrugtganache:
- 150 g passionsfrugtsaft (Kan købes i føtex frossent)
- 1/2 citron
- 1,5 spsk vand
- 1,5 husblas
- 1,5 spsk sukker
- 110 g hvid chokolade
Chokoladeskaller:
- 500 g Gold chokolade* (Callebaut Gold)
- Guldstøv
Andet:
- Is (med karamel og chokolade)
- 30 g Gold chokolade* til at lime skallerne sammen og pynte skallerne med ekstra chokolade
- Gold Wands (Callebaut/Mona lisa decorations)
Fremgangsmåde:
BROWNIE:
- I en gryde smeltes smør
- Imens piskes en æggesnaps af æg og sukker
- Når smør er smeltet, tilsættes chokoladen og røres ud deri
- Kom herefter smør og chokolade massen i æggesnapsen, og vend det rundt
- Bland mel og salt
- Vend mel og salt i chokoladeblandingen
- Vend gold chokolade i dejen
- Kom browniedejen i springformen (20 cm)
- Bag brownien ved 150 grader alm luft i ca. 20-22
- Afkøl brownien helt inden samling af elementer
Passionsfrugtganache:
- Kom passionsfrugt, citron, vand og sukker i en gryde og lad det varme til alt er smeltet og blandet
- I en skål med vand udblødes husblas imens
- I en anden skål kommes hvid chokolade
- Når passionsfrugt er meget varmt tages det af varmen og hældes over den hvide chokolade
- Tilsæt husblas og rør massen rundt til chokoladen er opløst med passionsfrugt
- Beklæd en form (Ca. 20X10) med husholdningsfilm, og hæld massen deri
- Kom massen på frys, så den sætter sig helt
Chokoladeskaller:
- Drys guldstøv i dine chokoladeforme
- Temperer gold chokoladen (omkring 29-31 grader – jeg anvender mikroovn)
- Kom goldchokolade i formene og fordel den jævn
- Bank resterende chokolade ud af formene og lad chokoladen sætte sig helt (mine stod på køl)
- Når den har sat sig og blevet kold tages skallerne ud af formen og gemmes til servering
Anretning:
- Udstik cirkler af brownien med en 6,5 cm udstikker
- Ustik med samme udstikker lige cirkler af passionsfrugtganachen, som tages direkte fra frys og udstikkes (Ellers bliver den for blød)
- Placer passionsfrugt ovenpå brownien
- Placer en chokoladeskal på en tallerken, evt med et stykke brownie i bunden, så den kan stå lidt på skrå
- Placer brownie og passionsfrugt i midten af chokoladeskallen og top med en kugle is
- Kom lidt smeltet chokolade på den ene chokoladeskal og placer på den anden, så de to slutter tæt som en julekugle
- Placer chokoladepynt på den øverste julekugle
- Server med det samme og lad folk banke hul på deres julekugler
Velbekomme!
Hvis du overvejer andre nytårsdesserter, kan jeg forslå denne Nytårskage med blondie, citrus og karamel eller Nytårskage – Passionsfrugt Cheesecake
Ser lækkert ud 😋
Ser ud til der er mørk chokolde i ganache men det står der ikke i opskrift 🤔
Dejligt tak 🙂
Der er ikke chokoladeganache i opskriften – jeg er usikker på, hvor du tænker, at den er 🙂