Brunsviger med massere af snask

Brunsviger er en af de kager udover chokoladekage, som altid har været en fadt kage til fødselsdage i min familie og by. Den dejlig snaskede og bløde brunsviger fyldt med massere af sukker og snask! En brunsviger er faktisk ikke så svær at lave, og kræver blot lidt hævetid og venten. Hvis man ønsker en frisk brunsviger til brunch, kan man halvere mængden af gær og lade det Koldhæve natten over. Om morgenen breder man blot dejen ud i formen, lader dejen hæve mens ovnen bliver varm og kommer fyldet på inden den skal bages. Og vupti, så er der frisk brunsviger.

Ingredienser til brunsviger med massere af snask:

Antal personer: 10-12
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: bradepande 32×20

Gærdej:
  • 2,5 dl sødmælk (skal lunes til fingervarm) 
  • 25 g gær 
  • 2 spsk sukker 
  • 1 æg 
  • 400-450 g hvedemel 
  • 1 nip salt 
  • 75 g smør (stuetempereret)
Sirupmasse:
  • 200g smør
  • 200 g brun farin
  • 2 spsk sirup

Fremgangsmåde til brunsviger med massere af snask:

Gærdej:
  1. Opløs gær I lunken mælk
  2. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen
  3. Tilsæt det meste af melet og rør dejen glat og smidig
  4. Tilsæt smør og tilsæt resten af melet løbende til dejen er blød uden at være sjasket
  5. Sæt dejen til hævning i 1 time
  6. Beklæd herefter en bradepande med olie eller bagepapir og olie
  7. Fordel dejen i et fladt stykke i formen
  8. Lad den hæve i 25 minutter og lav sirupmasse imens
Sirupmasse og bagning:
  1. Kom brun farin, sirup og smør i en gryde og lad det smelte til det samler sig til en tyk sirup
  2. Når dejen har hævet, og der er lavet huller i, hældes sirup ud på dejen og fordeles jævn
  3. Lad dejen stå 3-5 minutter og danne luftbobler under siruppen
  4. Bag brunsvigeren ved 200 grader alm luft i 15-20 minutter
  5. Afkøl inden pyntning og servering

Velbekomme!

Er du mere til små brunsvigere, kan du finde opskriften på brunsvigermuffins HER!

2 thoughts on “Brunsviger med massere af snask

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *