Reklame for Dansukker. Reklamelinks er markeret med *.
Disse lækre kæmpe eskimoer lavet med en hjemmelavet solbær marmelade og dyppet i god mørk chokolade. Ved denne opskrift er der anvendt ismaskine* til at lave en dejlig luftig og cremet ismasse, som efterfølgende blandes med solbærmarmeladen lavet på Dansukkers syltesukker. Syltesukkeret som allerede er tilsat pektin og citronsyre, som giver en god konsistens og bærsmag. Sukkeret er desuden tilsat kaliumsorbat, som er med til at fremme holdbarheden på marmeladen. Syltesukker er derfor ekstra nemt at anvende, fordi du kun skal tilsætte dette til din marmelade.
Ismassen er lavet på en legeret ismasse, som varmes op til 86 grader og efterfølgende vendes med letpisket flødeskum. Jeg har lavet min ismasse på min elskede ismaskine, som kan købes lige HER*.
Isene er dyppet i en blanding af mørk, hvid og lys chokolade, da jeg godt kan lide en god kombi, så den mørke chokolade ikke tager for meget over. Klar til is? Her er opskriften:
Ingredienser til Kæmpe eskimo med hjemmelavet solbærmarmelade:
Antal: 6 stk. kæmpe eskimo
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Isforme*, termometer og ismaskine
Solbærmarmelade:
- 50 g solbær
- 50 g syltesukker fra Dansukker
- Saft fra 1 lime
Ismasse:
- 4 æggeblommer
- 90 g sukker
- 2 tsk vaniljepasta
- 3 dl sødmælk
- 1,5 dl fløde (piskes og vendes i den kolde masse)
Chokolade:
- 200 g Mørk chokolade
- 100 g lys chokolade
- 50 g hvid chokolade
Fremgangsmåde til kæmpe eskimo med hjemmelavet solbærmarmelade
Solbærmarmelade:
- Kom solbær, syltesukker og limesaft i en gryde
- Kog marmeladen i 20-30 minutter til sukkeret er opløst og bær bløde
- Hæld kogende vand i de glas, hvor marmeladen skal i
- Hæld marmeladen i det rengjorte glas og afkøl inden den skal anvendes til isen og formene
Ismasse:
- Til ismassen piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
- Imens opvarmes sødmælken
- Når æggesnapsen er lys og luftig og mælken varm, hældes mælken i æggesnapsen under piskning
- Pisk indtil æggesnaps og sødmælk er blandet
- Kom nu massen tilbage i gryden og varm ismassen under konstant piskning, til den opnår 86 grader og er lettere tyknet (mål temperaturen løbende for at holde øje)
- Kom den tykke, men stadig flydende, legerede ismasse i en beholder, og lad den køle helt ned (Evt. natten over på køl)
- Efter køl piskes fløde til let flydende flødeskum
- Flødeskummet vendes med ismassen
- Kom den færdige ismasse i ismaskinen og lad den fryse til den er tyk og luftig (mit tog ca. 40 minutter)
Samling af ismasse og solbærmarmelade:
- Kom ismassen i dine silikone isforme
- Kom 1 tsk solbærmarmelade i ismassen og rør den lidt rundt (swirls)
- Bank isformen let i bordet så lufthuller reduceres
- Kom ispinde i formen
- Kom isformen på frys i 3-4 timer til isene har sat sig helt
Chokoladeovertræk:
- Smelt de tre chokolader og bland dem skiftevis, så de opnår et let stribet mønster
- Befri isen fra silikoneformen og dyp den i chokoladen
- Placer dem på bagepapir til chokoladen har sat sig, og læg den derefter tilbage på frys
- Gentag med resten
Velbekomme!
Hej! Jeg er ved at forsøge mig med din opskrift på Kæmpe eskimo-is. Jeg er nået til punkt 9 under ismassen, hvor jeg skal vende en jordbærgrød i – hvilken jordbærgrød er det? 🙂
Hej 🙂 hov for Søren, ja det er selvfølgelig en fejl. Tak for det 🙂
Hei hvor er isformene kjøpt?
Hej 🙂 De er faktisk købt i Netto i Danmark, men minder fuldstændig om de forme, som der er linket direkte til i bloggen. Har opdateret opskriften med et direkte link til mulig isform 🙂