Studenterbrød med farvet glasur og dobbelt bund

Reklame for Skælskør Frugtplantage.

Studenterbrød med farvet glasur er den bedste restekage, hvis du spørger mig. Sjældent er kagerester særlig gode, men her er det bedste, at du kan gemme alle kagekanter, kager der måske blev lidt tørre, gamle hindbærsnitter eller andet og komme dem i blandingen. Min kagedejsblanding består af napoleonshatte, chokolademuffins, blondie og bærmuffins, som samles med kakao, hindbærmarmelade og romessens.

Disse studenterbrød med farvet glasur er lavet på en dobbelt bær snittebund. Mørdejsbundene er lagt sammen med en bærsymfoni, Alliance marmelade, fra Skælskør Frugtplantage. Marmeladen indeholder hindbær, ribs og solbær, hvilket giver en dejlig sommerlig smag.

Normalt er et studenterbrød lagt sammen på kun ét lag mørdej og marmelade, men disse studenterbrød med farvet glasur er lagt sammen med en dobbelt snittebund og et godt lag romkuglemasse. Bundene lægges sammen mens de stadig er lidt lune, da varmen får marmeladen til at smelte lidt og “lime” bundene sammen, når de er kolde. Luksus ikke? Her er den nemme opskrift:

Ingredienser til studenterbrød med farvet glasur og dobbelt bund:

Antal Studenterbrød: 16 store kvadrater
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Kagerulle, gaffel, røremaskine eller blender og paletkniv

Mørdej til dobbelt snittebunde:
  • 100 g durummel
  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vanilje
  • 200 g smør (koldt)
  • 1 æg
  • 1/2 glas (265 g) Alliance marmelade (Skælskør Frugtplantage)
Romkugledej:
  • 650 g kagerester
  • 3 spsk Alliance marmelade (Skælskør Frugtplantage)
  • 5 spsk kakao
  • 2 spsk rom essens
Farvet glasur:
  • 400 g flormelis
  • 0,75 dl vand (ca. prøv dig frem)
  • Ønsket pastafarver

Fremgangsmåde til studenterbrød med farvet glasur og dobbelt bund:

Mørdej og samling af dobbelt bund:
  1. Bland Hvedemel, durummel, sukker og vaniljesukker
  2. Tilsæt tern af koldt smør og rør til det får en smuldret konsistens
  3. Tilsæt æg og rør dejen til den samler sig
  4. Rul mørdejen ud til 0,5 cm tykkelse
  5. Skær mørdejen ud i en stor rektangel på ca. 28×38 eller hvad der passer til din bageplade
  6. Prik med en gaffel i mørdejen, så luften kan komme ud under bagning
  7. Bag mørdejen ved 190 grader i 10-12 minutter – til gylden
  8. Når mørdejen er bagt og kommet ud af ovnen halveres rektanglen til 28×19 cm
  9. Mørdejen køles let af hvorefter marmeladen skal smøres ud og begge bunde lægges sammen, mens de stadig er let lune (se billede)
  10. Lad snitten køle helt af før romkugledejen placeres på den
Romkugledej og samling med snitte:
  1. Kom kageresterne i en røremaskine og rør dem sammen, så de opnår samme konsistens (hvis du ikke har en røremaskine, så brug evt en blender eller dejkroge på en håndmikser)
  2. Tilsæt alliance marmelade og rør videre
  3. Tilsæt kakao og romessens og rør til massen er blød uden at være klistret
  4. Kom romkuglemassen ud på en silikonemåtte eller bagepapir og rul den ud til ca. 1,5 cm tykkelse og passende til den ca. 28×19 cm snitte
  5. Placer romkuglemassen på den afkølede snitte og tilpas den (se billede)
  6. Sæt den samlede kage på køl 1-2 timer, så den sætter sig, hvorefter glasur skal på
Farvet glasur:
  1. Lav en glasur ud af vand og flormelis (prøv dig lidt frem med vandet for at det ikke bliver for tyndt)
  2. Del glasuren i 4 skåle og indfarv 3 af dem
  3. Kom skiftevis de forskellige farver på studenterbrødet
  4. Brug en paletkniv til at fordele glasuren til sidst
  5. Sæt den på køl til glasuren har sat sig
  6. Efter køl skæres studenterbrødet ud i passende stykker
  7. Server!


Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *