Påske dessert med glace og chokolade

Reklame for Callebaut. Reklamelink til køb chokolade er markeret med * til Kageoplevelser.dk*.

Påsken nærmer sig og det kalder på en påske dessert! En dessert der sparker benene væk under en! Opskriften her byder på en luksus kage, påske dessert, på en blondiebund lavet på Gold chokolade 30,4% fra Callebaut*, hvid chokolademousse på Velvet 28% fra Callebaut* og en jordbærmousse til støbning – og sidst, men ikke mindst en gul glace = påske dessert!

Opskriften er delt ind i 3 steps. 1. step handler om midten af den lille påske dessert, som indebærer en gold blondiebund og hvid chokolademousse. 2. step handler om jordbærmousse og samling af mousse og midte elementet. 3. step handler om at glace kagen. Opskriften er skrevet den rækkefølge som elementerne skal laves, og du skal derfor blot følge opskriften slavisk.

Grunden til at gold blondiebunden bages i en større form (16 cm), at jeg gerne vil have en jævn blondiebund som efterfølgende stikkes ud med en ring på 11 cm i diameter. Jeg vil gerne undgå, at blondiebunden har bagte sider, hvorfor den udstikkes og ikke bages direkte i formen.

Jeg vil desuden anbefale at man glacer kagen 2-3 timer inden den skal serveres. Den kan sikkert godt fryses efter glace, men jeg vil mene det er bedst frisklavet.

Ingredienser til påske dessert med glace og chokolade:

Antal personer: 8 personer
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: Springform 16 cm, Kagering 11 cm, kageplast, silikoneform 16 cm diameter, termometer, kande, spatel

Gold Blondie med timian:
Hvid chokolademousse med lime:
Jordbærpuree:
  • 200 g jordbær fra frost
  • 3 spsk sukker
  • saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk vand
Jordbærmousse:
  • 3 stk Husblas
  • Jordbærpureen
  • 3 dl fløde
Glace:
Pynt:
  • Frisk timian

Fremgangsmåde til påske dessert med glace og chokolade:

Step 1: Forberedelse af første element (midten af kagen)

Gold blondie med timian:
  1. Start med at piske en let og luftig æggesnaps på sukker og æg
  2. Smelt imens gold chokolade og smør i en gryde.
  3. Lad nu massen med chokolade og smør køle af i et par minutter
  4. Tilsæt herefter den lune chokolade og smør til æggesnapsen og vend disse let sammen (Vær opmærksom på ikke at piske men blot vende, så luften ikke slås ud)
  5. I en anden skål blandes mel og salt
  6. Si det tørre ned i chokoladeblandingen og rør rundt til ensartet masse
  7. Hak timian og tilsæt dejen
  8. Beklæd en kvadratisk (ca 22×22) form med bagepapir og hæld gold dejen heri
  9. Bag Gold Blondien ved 175 grader i ca. 25-30 minutter. OBS, på at gold blondien skal være blød og klæg i midten, da den sætter sig mere på køl
  10. Imens gold blondien køles af (evt. natten over) laves den hvide chokolademousse og chokoladeskaller
Hvid chokolademousse med lime:
  1. Start med at udbløde husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Kom hvid chokolade i en skål
  3. I en gryde opvarmes fløde
  4. Når fløden er lige under kogepunktet tages det af varmen og hældes over den hvide chokolade
  5. Rør i bunden af skålen med en dejskraber indtil chokoladen og fløden er samlet
  6. Kom den udblødte husblas i chokoladen og vend rund
  7. Tilsæt limeskal og rør det sammen med chokoladefløden
  8. Kom husholdningsfilm ned over den hvide chokoladefløde og sæt den på køl indtil den er helt afkølet (5 grader)
Samling af bund og hvid chokolademousse:
  1. Udstik blondiebunden i en ring på 11 cm i diameter
  2. Beklæd ringen med kageplast indvendigt
  3. Pisk den hvide chokoladefløde til en luftig creme (1-2 min – obs på ikke at piske for meget, så den skiller)
  4. Kom cremen på sprøjtepose og fordel cremen i et jævnt lag på blondiebunden
  5. Glat overfladen ud med en spatel
  6. Sæt kagen på frys i 3-4 timer til mousse og kage er helt frossen
  7. Når dette er helt frossen, kan du gå til step 2

Step 2: Samling af påske dessert i den endelige silikoneform

Jordbærpure:
  1. Husblas udblødes i en skål i 5-10 minutter
  2. Jordbær fra frost kommes i en gryde med de resterende ingredienser (vand, citron, sukker og vanilje)
  3. Kog jordbær til en grød – dette tager ca. 10-15 minutter
  4. Når jordbær er kogt helt ud stavblendes jordbærgrøden til en blød pure
  5. Pureen sies igennem en si fri for korn og klumper
  6. Den udblødte husblas kommes ned i pureen og sættes til afkøling på køkkenbordet
  7. Jordbærpureen kan først vendes med fløde, når den hr ca. 35 grader
Jordbærmousse:
  1. Når jordbærpureen er ved at være faldet godt i temperatur piskes fløden til skum og vendes i
  2. Vend først lidt fløde over i jordbærpureen og rør rundt og vend derefter denne over i den resterende flødeskum
  3. Hæld nu jordbærmoussen i silikoneformen (16 cm diameter, 5 cm høj)
  4. Bank silikoneformen i bordet for at undgå luftbobler i overfladen (bunden)
Samling af påske dessert med chokolade:
  1. Befri blondiebunden og chokolademousse fra Kagering og kageplast
  2. Kom den ned i jordbærmoussen (med bund opad og hvid chokolademousse nedad)
  3. Glat overfladen ud med en spatel, så den fulgtes med siderne af mousse pg blondiebund
  4. Sæt den samlede kage på frys 5-7 timer til bundfrossen
  5. Når den er helt frossen, kan du gå til 3. Step

Step 3: Glace påske dessert:

Glace:
  1. Udblød husblas i en skål med vand
  2. Kom sukker, fløde og glucose sirup i en gryde og lad det varme op, indtil sukker er smeltet
  3. Kom imens hvid chokolade (hakket eller i små knapper som hos Callebaut) i et højt glas eller målebæger
  4. Når det varme er smeltet kommes husblas i og smelter sammen
  5. Hæld herefter det varme over chokolade og lad det stå kort
  6. Før nu en stavblender på skrå ned i beholderen, så luftbobler undgås
  7. Stavblend til en ens flydende masse
  8. Fordel glace i tre skåle
  9. Farv tre farver (hvid, lys og mørk gul)
  10. Lad glace afkøle til 34-35 grader
  11. Hæld herefter skiftevis de tre farver glace i en kande (se evt Instagram @nannabroe for video med How to)
Pyntning af påske dessert med glace og chokolade:
  1. Befri den samlede kage fra silikoneformen fra frys
  2. Stil kagen på et glas med et fad under
  3. Hæld nu glace ud på midten af kagen og et fint gult og hvidt spil vil opstå
  4. Lad lagen stå 5-10 minutter og sætte sig og den resterende glace vil løbe ned af siderne, hvorefter den kan flyttes til et fad
  5. Lad kagen tø på i køleskabet 1-2 timer, hvorefter den kan serveres
  6. Pynt med frisk timian

Velbekomme!

Hvis du er vild med påske dessert og lækre lyse farver på kager, så skal du prøve denne Cookie med mangomousse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *