Valentins dessert med chokolade, is, cookie dough og karamel

Reklame for Callebaut. Til en valentins dessert kræver det en ordentlig, sød og syndig dessert. Og denne er lige en til den rette dag med det rette selskab. EN SØD DESSERT til en sød valentin! Denne valentins dessert er lavet på for-støbte Ruby Dome chokoladeskaller, en blød cookie dough med ruby og mørk Power 80 chokolade fra Callebaut, en god is og en flydende, varm og hjemmelavet karamel.

En nem dessert hvor alle elementer kan laves forinden og blot samles lige når desserten skal serveres. Du varmer karamellen op lige inden servering, så den er helt flydende, og hælder den på ved bordet, så chokoladeskallen falder sammen og ned over is og cookie dough.

I cookie dough’en er der anvendt æg, da der jo ikke burde være nogle problemer med salmonella. Men skulle du ikke have lyst til at bruge æg, har jeg også en opskrift på Cookies uden æg, Som du nemt kan bruge i opskriften i stedet.

Hvis du vil lave desserten HELT selv og ikke vil lave den “nemme version” med en købt is, kan du selvfølgelig lave en hjemmelavet is. Jeg har flere opskrifter på is, som vil være gode til denne dessert.
Og nu er det blot at vente på din gæst/gæster og forberede dem på denne syndige valentins dessert, som de sent vil glemme! God valentin!

Ingredienser til valentins dessert med chokolade, is, cookie dough og karamel:

Antal: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Let til mellem

Chokoladeskaller:
  • 2×8-10 Ruby Dome chokoladeskaller (Mine er fra Callebaut, som jeg har fået tilsendt, men du kan støbe dine egne chokoladeskaller ved hjælp af en halvkugle silikoneform og tempereret chokolade)
Cookie dough:
  • 40 g hvid sukker
  • 50 g brun farin
  • 65 g blødt smør
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/4 tsk salt
  • 40 g Ruby Chokolade (RB1 Callebaut)
  • 40 g 80 % Chokolade (Power 80 Callebaut)
Karamelchokolade:
  • 40 g sukker
  • 1 dl fløde
  • 120 g hvid chokolade
  • 1 nip salt
Is:
  • 0,5 l is (Køb en færdig is eller lav en selv – måske en lækker karamelis?)
Pynt:
  • 8-10 spsk Ruby Blossoms som pynt på tallerken (Mona Lisa Callebaut). Hvis ikke du har dette, kan hakket Ruby chokolade også anvendes

Fremgangsmåde til valentins dessert med chokoladeskaller, cookie dough, is og flydende karamel:

Chokoladeskaller:
  1. Hvis du skal støbe dine egne skaller, skal du temperere din chokolade og fylde nogle silikone halvkugle forme
  2. Når chokoladen er størknet i formene, kan du poppe chokoladeskallerne ud af dem og opbevare dem i en tæt beholder indtil de skal anvendes
Cookie dough:
  1. I en skål piskes sukker, brun farin og blødt smør til en lys masse
  2. Ægget tilsættes og massen piskes lys og luftig
  3. I en anden skål blandes alle tørre ingredienser (Mel, vanilje og salt)
  4. Hæld de tørre ingredienser i sukker og smør massen og pisk til dejen er samlet
  5. Vend chokoladeknapper i dejen og stil den på køl til du skal bruge den
Karamelchokolade:
  1. Kom sukker i en gryde og smelt sukkeret
  2. Imens varmes fløden i en anden gryde
  3. Når sukker er smeltet uden at røre i det hældes fløden i sukkeret lidt af gangen indtil det er en samlet masse
  4. Hæld herefter karamellen over den hvide chokolade
  5. Tilsæt salt
  6. Bland karamel og chokolade sammen til en ens masse
  7. Stil karamelchokoladen på køl indtil den skal bruges til valentine dessert
  8. Når den skal anvendes kan den blot varmes op i mikroovnen, så den bliver flydende
Is:
  • Køb en færdig is eller lav din egen
Samling af valentine dessert:
  1. Drys mona lisa Ruby blossoms ud på en tallerken
  2. Placer Ruby Dome skaller oven på Ruby Blossoms, så de står stabilt
  3. Kom cookie dough i skallen
  4. Kom en skefuld is i skallen
  5. Placer den anden skal ovenpå, så du får en samlet kugle
  6. Hæld med varm karamelchokolade på Ruby Dome skallerne, så de falder sammen – og så er der serveret!
  7. SE VIDEO FOR sAMLING AF DESSERT

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *