Sund pandekage med æg og banan

Verdens bedste saltkaramel is

Karamelis

Der er altid en grund til at spise en god is. Og hvad er bedre end at have sådan en god i klar til hygge foran fjernsynet en god fredag aften? Hvis der er noget jeg elsker i desserter, så er det karamel. Saltkaramel for at være helt specifik. Saltkaramellen kan kommes i alle ting, kage, is, kaffe, mousser – det er simpelthen en fantastisk ingrediens. En nem måde at få en karamel er at købe dulce de leche, /karamelliseret mælk, en dåse hvor mælken allerede er kogt, og klar til brug. Denne herlighed kan købes i alle indkøbssteder, så du kan hurtig få fat i en lækker karamel. Nu til opskriften, som er hurtig og enkel at lave. Mine erfaringer med hjemmelavet is, er at de tit bliver for fede og krystaliseret. Men denne saltkaramel is bliver helt blød og sød – den bedste jeg nogensinde har smagt – dette sagde mine gæster også! Prøv den! Saltkaramel isen tager kun 10 minutte at mikse sammen + frysetid (ca 4-5 timer). Skynd dig igang!

Ingredienser til Saltkaramel is:

(1 liter is)

  • 4 æggeblommer
  • 5 spsk sukker
  • 1 nip salt
  • 4,5 dl fløde
  • 5 spsk dulce de Leche (næsten en hel bøtte, resten gemmes til at høre rundt, når isen er næsten helt fast)

 

Fremgangsmåde til Saltkaramel is:

  1. Pisk en æggesnaps af æg og sukker. Den skal blive helt lysegul og luftig.
  2. Kom 5 spsk dulce de keche i æggesnapsen og salt, og pisk til en ens æggesnaps,
  3. Pisk i en anden skål fløden til meget let, næsten flydende, skum.
  4. Kom fløden over i æggesnapsen og vend rundt.
  5. Kom i ønsket beholder, og frys den lækre saltkaramel is til fast. Rør gerne i ismassen løbende.
  6. Når denne saltkaramel is er næsten fast, vendes den resterende dulce de leche i ismassen

Velbekomme!

Jeg kan varmt anbefale at lave en skøn brownie til denne saltkaramel is. Opskriften kan du finde her.

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Saltkaramel-is img_6175 img_6176

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund pandekage med æg og banan