S’mores brownie med karamel

En af de hyggelige ting ved sommeraftener er at sidde foran et bål og spise s’mores (Kiks, skumfiduser og chokolade). Denne s’mores brownie er den ultimative version af en s’mores bestående af en kiksebund, brownie og flødebolleskum på toppen. I midten er den gjort ekstra lækker med et lille lag karamel under flødebolleskummet.

Ingredienser til s’mores brownie med karamel:

Antal personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Arbejdstid: 3-4 timer inkl. vente- og køletid + 3,5 timer til kogning af karamel

Kiksebund:
  • 130 g grove kiks
  • 55 g smør
Karamel:
  • 2 spsk karamel fra en færdig kondenseret mælk (Dulce deleche) – Dåsen koges i vand i 3,5 timer, og så har du færdig karameliseret mælk.
Brownie:
  • 100 g smør
  • 150 g mørk chokolade
  • 150 g sukker
  • 3 små æg (eller 2 store)
  • 100 g hvedemel
  • 1 nip salt
Flødebolleskum:
  • 150 g sukker
  • 0,6 dl vand
  • 50 g glucosesirup
  • 2 æggehvider (svarende til 30 g pr. stk)
  • 1 spsk sukker til at piske æggehvider
Pynt:
  • Guldstøv

Fremgangsmåde:

Karamel:
  1. Karamellem koges i en gryde i 3,5 timer
  2. Afkøles helt
Kiksebund:
  1. Knus kiksene og bland dem med smeltet smør
  2. Fordel i springformen (som er beklædt med bagepapir i bunden)
  3. Sæt på køl imens brownien laves
Brownie:
  1. I en gryde smeltes smør
  2. Imens piskes en æggesnaps af æg og sukker
  3. Når smør er smeltet, tilsættes chokoladen og røres ud deri
  4. Kom herefter smør og chokolade massen i æggesnapsen, og vend det rundt
  5. Bland mel og salt
  6. Vend mel og salt i chokoladeblandingen
  7. Kom browniedejen i springformen
  8. Bag brownien ved 150 grader alm luft i ca. 25-30
  9. Afkøl brownien helt inden næste step med flødebolleskum (hvis det skal gå hurtigt, sæt den på frys)
Flødebolleskum:
  1. Kom vand, sukker og glucose i en gryde og lad det koge op ved mellem varme (Det skal opnå 118 grader)
  2. Når Sukkeret er ved at opnå temperatur piskes æggehvider med den resterende sukker i en skål til de opnår en hvid og luftig konsistens
  3. Når sirup er 118 grader hældes det i en tynd stråle i æggehviderne under kraftig piskning
  4. Pisk til flødebolleskummet er hvidt, sejt og afkølet
  5. Kom på en sprøjtepose med en rund tyl
Samling af s’mores brownie med karamel:
  1. Når brownie er afkølet helt befries den fra springformen og placeres på et ønsket fad
  2. Så smøres den kolde karamel ud på brownien
  3. Sprøjt herefter dutter af flødebolleskum på browniebunden

Velbekomme!

2 thoughts on “S’mores brownie med karamel

    1. Hej 🙂 ja det vil jeg godt mene, at du kan – blot opbevar den på køl. Eventuelt kan du vente med at lave flødebolleskummet og sprøjte det på på selve dagen – det ville jeg nok foretrække, men er du i tidsnød, kan det godt gøres dagen inden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *