Snegle med blommer og remonce

Snegle med blommer kan være et godt bud på en eftermiddagskage i det begyndende efterår og sensommer. Hvis du er så heldig at have friske blommer, er denne opskrift på snegle med blommer et godt bud! Opskriften er super nem, og dejen er lavet på en koldhævet dej, der blot skal på køl natten over. Dagen efter rulles dejen ud og samles med remonce og blommekompot, hvorefter de bages. Spis med det samme eller frys ned til en anden god gang 🙂

Ingredienser til Snegle med blommer og remonce

Antal: 9 store snegle med blommer 
Sværhedsgrad: let 
Redskaber: Kageringe* 9×5,5cm, Kondibøtte*
Arbejdstid: 1,5 time 
Hævetid: 12-14 timer + 1 time ved stuetemperatur

GÆRDEJ:
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 450 g hvedemel
  • 60 g blødt smør (stue temperatur)
  • 1 nip salt
  • 1 æg til pensling
REMONCE:
  • 200 g stuetemperatur smør
  • 200 g hvid sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Blommekompot:
  • 150 g blommer (friske)
  • 50 g sukker
  • Saft fra 1 lime
  • 2 tsk vaniljesukker
Andet:
  • 50 g hvid chokolade

Fremgangsmåde:

GÆRDEJ:
  1. Opløs gær i mælken
  2. Tilsæt sukker og æg og rør det sammen
  3. Tilsæt 3/4 af melet og rør dejen til den begynder at samle sig
  4. Tilsæt så smørret i tern og lad dejen ælte videre
  5. Tilsæt resten af melet og ælt dejen til den bliver glat og blank (10-15 min hvis du har røremaskine)
  6. Smør en kondibøtte* med neutral olie og hæld dejen heri
  7. Sæt dejen på køl i 12-14 timer eller natten over
  8. Efter hævning tages dejen ud og stilles på køkkenbordet i 45-60 minutter
  9. Imens laves remonce
REMONCE:
  1. Bland alle ingredienser og miks til en ens masse
  2. Lad remoncen stå på køkkenbordet indtil anvendelse
SAMLING AF snegle med blommer:
  1. Hæld dejen ud på et meldrysset bord
  2. Rul dejen ud til en rektangel på 0,5-0,75 cm tykkelse
  3. Fordel remoncen jævnt på dejen
  4. Fordel blommekompot på hele overfladen
  5. Drys med hvid chokolade
  6. Rul dejen til en pølse
  7. Skær skiver af dejen til ca 5 cm længde og placer dem i dine kageringe eller uden hvis ikke du har disse.
  8. Lad sneglene hæve i 30 minutter
  9. Pensel sneglene med æg
  10. Bag sneglene ved 200 grader alm luft i 15-18 minutter til gyldne
  11. Afkøl inden servering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *